Dan Petrescu este tot mai departe de naționala României. Cine este alesul FRF?

Ștefănescu Dragoș / 08.12.2021, 21:12
Dan Petrescu este tot mai departe de naționala României. Cine este alesul FRF?

Federația Română de Fotbal este în căutarea unui nou selecționer pentru echipa națională a României. Conducerea federației i-a făcut de curând o ofertă lui Dan Petrescu, iar mutarea părea să se concretizeze. Se pare însă că Dan Petrescu este tot mai departe de naționala României, datorită contractului pe care îl are cu CFR Cluj.

FRF caută selecționer

Naționala României nu are selecționer de ceva timp. Mirel Rădoi a decis să nu continue la cârma echipei, iar conducătorii FRF au demarat negocieri cu mai mulți antrenori. După ce au fost refuzați de Mirel Rădoi, Gică Hagi și Răzvan Lucescu, federalii s-au îndreptat către Dan Petrescu. Primele discuții au avut loc deja, Burleanu și Stoichiță mergând personal la Cluj.

În urma discuțiilor, antrenorul CFR-ului a promis că va da un răspuns final după ultimul meci al echipei sale, din acest an. Mai exact, Dan Petrescu va anunța dacă va prelua naționala după weekend-ul 18/19 decembrie când CFR va juca cu FC Argeș.

Dan Petrescu, tot mai departe de naționala României

Conform unor informații de ultim moment, se pare că Dan Petrescu nu va prelua naționala României. Radu Naum, a dezvăluit la Digi Sport că Neluțu Varga, patronul celor de la CFR Cluj, nu îi va permite lui Dan Petrescu să „rupă” contractul și să meargă la echipa națională. În această situație, Adrian Mutu rămâne singura variantă viabilă pentru postul de selecționer.

Este o informație pe care o am pe surse. Vă spun că, într-o proporție mare, selecționerul este desemnat. S-a luat hotărârea. Se așteaptă răspunsul lui Dan Petrescu, care ar urma să vină pe 19 decembrie.

Se vorbea că Mutu va semna cu Kisvarda, dar spunea la GSP Live că așteaptă să vadă dacă e pe lista pentru selecționer. Informația ar fi că lui Petrescu nu i se va permite din partea patronului să meargă la națională, astfel că imediat i se va face ofertă lui Mutu”, a spus Radu Naum.

 Adrian Mutu așteaptă un semn de la FRF

Numele lui Adrian Mutu ca posibil selecționer al naționalei României a tot fost vehiculat în ultima perioadă. Fostul selecționer al României U21 are însă oferte și de la câteva echipe de club. Una dintre echipele care-l doresc pe Mutu pe banca tehnică este Kisvarda. ”Briliantul” a fost recent în Ungaria, pentru a discuta cu șefii celor de la Kisvarda, însă recunoaște că nu a luat încă o decizie pentru că așteaptă decizia celor de la FRF în privința noului selecționer.

Sunt și pe lista naționalei și până nu se va decide ce se va întâmpla, nu pot lua o decizie. Mai sunt în discuții cu alte două echipe, dar nu le pot da numele pentru că au antrenori. Una e din țară, cealaltă nu.

Contează și interesul naționalei. E o onoare să fiu pe această listă. Am posibilitatea de a alege în liniște. Am trecut prin anumite experiențe și trebuie să fiu atent în viitor. E ceva diferit între a antrena o echipă de club și a fi selecționer.

Nu știu dacă e cazul ca eu și FRF să avem tatonări. Federația mă cunoaște foarte bine. Am lucrat acolo. E normal ca FRF să vorbească cu antrenori consacrați și să ia cea mai bună decizie. E normal să ai tatonări cu alți antrenori. Sunt discuții, interesul e major. Lucrurile trebuie făcute cu calm și bine. Ideea e că se știe cât îmi place naționala și că visez să o antrenez”, a spus Adrian Mutu.