Dan Petrescu, un vulcan de nervi. „Sunt supărat pe toți, mai ales pe mine. Când mă voi calma, voi aprecia acest punct!”

Bădulescu Silvian / 23.01.2022, 22:56
Dan Petrescu, un vulcan de nervi. „Sunt supărat pe toți, mai ales pe mine. Când mă voi calma, voi aprecia acest punct!”

FCSB și CFR Cluj au încheiat la egalitate derby-ul primei etape din 2022. După un meci cu fotbal spectacol, faze de gol și execuții, cele două echipe își împart punctele. Totuși, tehnicianul formației campioane este nemulțumit că echipa sa a fost egalată în minutul 90+3.

„Când mă voi calma, voi aprecia acest punct”

În interviul de după meci, Dan Petrescu a declarat că este foarte supărat pe faptul că echipa a pierdut un punct prețios în prelungiri.

Dacă la început îmi spuneai că facem egal, aș fi fost fericit. Totuși, am condus și am fost egalați. E prima oară, cred, în cinci ani. Normal că sunt trist și supărat când ai 3-2 în minutul 92, faci și două schimbări. Regret că am făcut acea schimbare. Sunt supărat pe toți, mai ales pe mine. Când mă voi calma, voi aprecia acest punct. Când ai 3-2 în minutul 93, n-ai voie”.

De asemenea, el a declarat că în acest ritm, echipa nu poate să-și apere titlul de campioană, deși are 10 puncte avans.

Nu ajungem așa campioni niciodată, când dai 3 goluri în deplasare și nu câștigi. Dacă vom continua așa, titlul se va duce în altă parte. E clar că FCSB are jucători extraordinari, dar dacă vrem să facem față în campionat și în Europa, trebuie să ne apărăm mai bine. A mers schimbarea de sistem dacă au dat 2 goluri”.

„Depinde de el să rămână concentrat”

În prima parte a stagiunii, Debeljuh și Dan Petrescu au avut un conflict în urma căruia atacantul croat a fost trimis la echipa secundă. Mai mult, în presă s-a scris că acesta ar dori cu orice preț să părăsească gruparea din Gruia. Totuși, lucrurile s-au schimbat în bine, atât pentru el, cât și pentru echipă. Dan Petrescu l-a lăudat pe fotbalist, autor al unei „duble”.

Debeljuh a avut problema la început cu mine, dar, de atunci, pregătirea lui a fost foarte bună. Depinde de el să rămână concentrat, motivat. Păcat de golurile lui, pentru că ar fi fost o victorie fantastică. Putea face și Debeljuh 3-1, poate era mai greu pentru ei, dar, cu această calitate de la mijloc în sus, poate să bată pe oricine în campionat. FCSB arată foarte bine, avem rivali. În play-off ar fi doar 5 puncte, două meciuri. Avem un program mult mai greu decât ei. Am jucat foarte bine, ofensiv, dar am picat în repriza a doua, fizic. Am cedat prea mult terenul, n-am putut face pressing în continuare.

Nu în ultimul rând, „Bursucul” îl apreciază pe Otto Hindrich, portarul-revelație al echipei campioane. El este de părere că tânărul goalkeeper este un mare plus pentru formația ardeleană.

De Otto n-aș vrea să zic nimic. E tânăr, a făcut un campionat senzațional. Acum nu știu dacă a greșit, dar nu cred că putea să facă ceva la vreun gol. Antrenorul de portari o să vorbească cu el, eu nu mă bag peste el.