Dan Petrescu, victimă colaterală. E în mijlocul unui imens scandal în Turcia, cu acuzații de blat!

Gabriel Peneș 09.02.2021, 23:54
Dan Petrescu, victimă colaterală. E în mijlocul unui imens scandal în Turcia, cu acuzații de blat!

Dan Petrescu, victimă colaterală. E în mijlocul unui imens scandal în Turcia, cu acuzații de blat! Antrenorul lui Kayserispor are parte doar de vești proaste în ultima vreme. După accidentarea lui Denis Alibec, „Bursucul” are probleme din cauza unui fost jucător al echipei sale. Yaw Ackah a fost împrumutat la Erzurum până la finalul sezonului. Dar fix în partida jucată împotriva fostului său club, Ackaha făcut rost rapid de o eliminare. Acum, dinspre cei de la Erzurum curg acuzații de blat către Kayserispor.

Dan Petrescu, victimă colaterală. E în mijlocul unui imens scandal în Turcia, cu acuzații de blat!

Ca și când accidentarea lui Alibec nu era suficientă, tehnicianul român de la Kayserispor are parte de o zaveră pe cinste. Dan Petrescu, victimă colaterală. E în mijlocul unui imens scandal în Turcia, cu acuzații de blat! Yaw Ackah, jucătorul lui Erzurum, a fost suspendat de propriul club. Oficialii acestuia amenință cu plângere penală după ce ghanezul a fost eliminat contra lui Kayserispor, de la care fusese împrumutat! Mijlocașul de 21 de ani a ajuns la Erzurum de puțin timp, fiind cedat sub formă de împrumut până la finalul sezonului.

La a doua apariție la Erzurum, pe 7 februarie, chiar împotriva lui Kayseri, Ackah a luat două cartonașe galbene în câteva secunde, la aceeași fază.  În minutul 34, la scorul de 1-0 pentru Erzurum, ghanezul a fost eliminat pentru un fault urmat de proteste. Problema a fost că meciul s-a încheiat la egalitate, 1-1. Erzurum și Kayserispor se află în luptă directă pentru evitarea retrogradării din Super Lig.

Kayserispor e acuzată de trucarea meciului chiar de o rivală din lupta pentru evitarea retrogradării

Erzurum îl acuză acum pe Ackah de blat și l-a suspendat pe termen nelimitat. Apoi, a anunțat că îi reziliază contractul și îl amenință că îi va face plângere penală. Oficialii clubului sugerează că fotbalistul avea o înțelegere cu Kayserispor pentru trucarea acelui meci, a dezvăluit cotidianul Hurriyet, conform GSP.ro. Clubul lui Petrescu a reacționat imediat, vulcanic.

„Nimic nu justifică acuzațiile fără rațiune, nefondate și incorecte făcute de Erzurum contra noastră”, a sunat riposta celor de la Kayseri. Clubul mai cere ca „Erzurum să dovedească aceste acuzații în fața autorităților”. În caz contrar, Kayserisport amenință că va duce cazul la tribunal. Trupa lui Petrescu se află pe locul 16, având doar două puncte mai mult decât cei de la Erzurum care ocupă primul loc retrogradabil. Dacă partida incriminată s-ar fi încheiat cu victoria celor de la Erzurum, cele două ar fi făcut schimb de locuri, între ele mai fiind și Basaksehir.

Dan Petrescu, victimă colaterală. E în mijlocul unui imens scandal în Turcia, cu acuzații de blat!
Dan Petrescu e în mijlocul unui imens scandal în Turcia, cu acuzații de blat! Problema se adaugă celei reprezentate de accidentarea serioasă suferită de Denis Alibec care nu va reveni pe teren mai devreme de luna mai

Alibec va lipsi o perioadă îndelungată de pe teren

Fostul atacant al Astrei s-a accidentat pe 19 ianuarie, tocmai după ce reușise o dublă pentru Kayseri. Din păcate, Alibec a suferit o accidentare gravă la aductori și a trebuit să părăsească terenul pe targă. Fotbalistul a fost transportat apoi la Barcelona, unde s-a și operat. Iar verdictul a fost unul dur. 10 săptămâni va sta Alibec înainte să se întoarcă la echipă. Operația a fost un succes, românul este optimist și gata să înceapă recuperarea, dar va fi un proces de durată. De abia pe la începutul lunii mai ar putea fotbalistul să revină pe gazon.

Nici Dan Petrescu nu are motive să fie fericit. Antrenorul român este angrenat într-o luptă crâncenă pentru salvarea de la retrogradare. Iar Alibec părea că și-a regăsit forma sub antrenorul român. Acum, Dan Petrescu va trebui să găsească alte soluții pentru a smulge punctele de care Kayserispor are nevoie.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe