Dan Șucu a băgat mâna-n buzunar și a scos 800.000 de euro. Rapid și-a plătit datoria pe care o avea

Gabriel-Alexandru Ioniță 19.01.2023, 19:47
Dan Șucu a băgat mâna-n buzunar și a scos 800.000 de euro. Rapid și-a plătit datoria pe care o avea

Rapid a scăpat pentru moment de interdicția la transferuri impusă de FIFA. Președintele Daniel Niculae a anunțat că au fost plătiți cei 800.000 de euro, sumă pe care clubul din Giulești trebuia să i-o achite fotbalistului brazilian Daniel Pollo Barion Paulista, care a evoluat extrem de puțin pentru echipa alb-vișinie în 2008.

Rapid a plătit datoria către Daniel Pollo Barion Paulista

În urma acelei perioade petrecute în România, fostul mijlocaș defensiv a rămas cu câteva salarii restante. Ceea ce însemna destul de mult, întrucât el a avut un salariu de 25.000 de euro pe lună la clubul la care încă investea George Copos la acel moment. Ulterior, el s-a adresat către FIFA, care i-a dat câștig de cauză. Astfel, s-a ajuns ca giuleștenii să aibă interdicție la legitimări de noi jucători în această iarnă.

Cu tot cu penalități, s-a ajuns la o datorie de 800.000 de euro. Acum, după cum a anunțat Daniel Niculae, acești bani au fost achitați, astfel încât rapidiștii vor putea să se întărească în cele din urmă în această iarnă. Iar președintele clubului chiar a anunțat că sunt șanse foarte mari ca acest lucru să se și întâmple în scurt timp.

„În fiecare perioadă de mercato suporterii își doresc transferuri. Sunt perioade de tatonări, dar sunt puțini jucători buni aflați la final de contract sau liberi. Suntem în contact cu mulți, am și înaintat câteva oferte. Există negocieri avansate și cu alții și vom vedea când se vor definitiva. Vrem să aducem unu-doi jucători. Le cerem suporterilor să aibă încredere în conducere și în toți cei aflați la club. Pot sta liniștiți suporterii, suma respectivă a fost plătită, ca și cea din vară”, a spus Daniel Niculae pentru Rapid TV.

George Copos, despre Daniel Paulista: „Cel mai slab jucător din istoria Rapidului!”

Rapid a plătit 750.000 de euro pentru a-l lua pe Daniel Paulista de la Sport Recife în august 2008. Brazilianul a dezamăgit însă crunt în Giulești și a jucat doar șase meciuri. După doar jumătate de an s-a întors, gratis, la Sport Recife. Experiența din România a fost singura pentru el în afara țării natale.

Daniel Paulista a fost o dezamăgire atât de mare, încât George Copos nu a mai rezistat la acel moment și l-a făcut praf în public.

Băiatul ăsta nu are nicio treabă cu fotbalul! Am dat o grămadă de bani pe el ca să stea în tribună. Nu știu cum am putut să ne păcălim în halul ăsta! Paulista este cel mai slab jucător din istoria Rapidului, Șoavă era cu patru clase peste el”, spunea fostul finanțator al Rapidului în ianuarie 2009.

În tricoul formației din Giulești, fostul mijlocaș defensiv, în prezent antrenor, nu a reușit să marcheze vreun gol sau să ofere vreo pasă decisivă.

Urmăriți Playsport.ro și pe