Dan Șucu la Rapid, mișcare lăudată și de rivale. “Rapid va deveni o forță!” De ce e nevoie pentru ca giuleștenii să ia titlul

Gabriel-Alexandru Ioniță / 25.05.2022, 09:25
Dan Șucu la Rapid, mișcare lăudată și de rivale. “Rapid va deveni o forță!” De ce e nevoie pentru ca giuleștenii să ia titlul

Gabi Balint, fost mare fotbalist la Steaua, consideră de bun augur cooptarea omului de afaceri Dan Șucu în acționariatul rivalei Rapid. Fostul internațional este de părere că echipa antrenată în prezent de Adrian Mutu va redeveni foarte repede o forță în fotbalul românesc.

Chiar și steliștii laudă noua mutare făcută de rivalii de la Rapid

Balint a explicat că Rapid are toate șansele să se lupte la un loc de play-off dacă cei doi acționari, Victor Angelescu și Dan Șucu vor asigura un buget de circa 7-8 milioane de euro din sezonul viitor. De asemenea, la îndeplinirea acestui deziderat va contribui decisiv și modul în care conducerea sportivă a clubului din Giulești va gestiona perioadele de transferuri, dar și modul în care va lucra Adrian Mutu pe banca echipei.

Eu cred că Rapid va deveni o forță în fotbalul românesc încă de la anul, din sezonul viitor. Au nevoie de un buget de 7-8 milioane de euro pentru ca mai apoi să se bată la play-off. Depinde și de cum vor alege jucătorii, pentru că nu se va implica Șucu în achiziționarea jucătorilor. Ci va delega oameni.

Antrenorul va fi bun dacă are rezultate. E adevărat că la Rapid nu prea e răbdare. Mai ales când antrenor e Mutu, care nu e într-o relație foarte bună cu galeria”, a spus Gabi Balint potrivit Digi Sport.

Dan Șucu și Victor Angelescu dețin câte 50% din acțiunile clubului din Giulești

Dan Șucu a fost anunțat marți drept noul acționar al celor de la Rapid. Patronul Mobexpert, despre care se spune că ar avea o avere de circa 120-125 milioane de euro, a preluat 50% din acțiunile clubului alb-vișiniu de la Victor Angelescu, cel care va rămâne în continuare cu restul. Cei doi au emis un comunicat de presă, în care au explicat ce planuri au în Giulești în anii următori.

„PROMISIUNE PENTRU RAPID

Ne dorim ca Rapid să redevină o echipă puternică, care an de an să lupte cu șanse reale la câștigarea titlului din Liga 1. Și, de ce nu, sperăm pe viitor să ne aducă satisfacțiile dorite și în competițiile europene.

Da, ne-am dori mult ca toți fanii Rapidului să fie din nou mândri de performanțele echipei. Și tot pentru fanii noștri, ne vom strădui ca aceste performanțe să fie obținute prin seriozitate și corectitudine.

Ne dorim ca Rapid să fie un exemplu în Liga 1, de club ce își respectă promisiunile cu adevărat. Jucătorii și angajații clubului să fie plătiți bine și fără întârzieri. Iar contractele semnate cu partenerii să fie onorate întocmai și fără excepții.

De asemenea, ne dorim ca Rapid să se susțină independent și să nu stea niciodată cu mâna întinsă după bani publici. Mai mult, noi ne plătim taxele către stat și comunitate, și nu ne interesează să fim protejații niciunui politician.

Ne dorim atât de multe pentru Rapid, și nu va fi ușor, dar cu toții știm că atunci când îți dorești ceva cu adevărat vei găsi soluția potrivită pentru a reuși”, au transmis cei doi oameni de afaceri prin intermediul paginii oficiale de Facebook a clubului.

EXCLUSIV. „Am avut colegi care au făcut prostia asta!” Daniel Pancu, alături de Adi Mutu, în primele probleme ale antrenorului la Rapid. VIDEO