Dan Șucu, răspuns tăios pentru Gigi Becali. “Ne-am săturat”

Bogdan Solomon 26.09.2023, 14:58
Dan Șucu, răspuns tăios pentru Gigi Becali. “Ne-am săturat”

Cu mai bine de o lună până la primul duel direct din acest sezon, Rapid și FCSB se războiesc în declarații publice. Dan Șucu i-a oferit o replică tăioasă lui Gigi Becali.

Dan Șucu, replică acidă pentru Gigi Becali

A doua zi după victoria din derby-ul cu CFR Cluj, Șucu a anunțat că Rapid țintește titlul și a criticat obiceiul omologului de la FCSB de a acuza arbitrajul după fiecare etapă. În Giulești, strategia se bazează, potrivit spuselor sale, pe cu totul alte valori.

Acesta a dat asigurări că nu vor exista niciodată asemenea presiuni din partea clubului pe care îl conduce, întrucât principala preocupare este aceea de a obține mult râvnitul trofeu pe teren, datorită calității jucătorilor și a staff-ului tehnic, nu cu ajutorul unor jocuri de culise.

În momentul de față, giuleștenii ocupă poziția a treia în clasamentul Superligii, la șapte puncte în spatele liderului FCSB. Prima confruntare directă va avea loc în primul weekend din noiembrie, cu vicecampioana în calitate de gazdă.

„Știți bine că eu nu comentez arbitrajul, pentru că în primul rând nu mă pricep. Eu nu sunt un cunoscător al fotbalului și nici nu vreau să fac acest lucru. Așa, doar ca o idee generală, mi s-a părut un arbitraj bun, un arbitraj așa cum ar trebui să fie în general în fotbalul românesc. Nu mi-a fost frică de arbitraj, pentru că nu cred în această teorie a conspirației cu arbitri care ar face anumite jocuri.

Cred că în fotbalul românesc arbitrii își fac treaba cum pot, sunt și ei oameni. Mai bine, mai puțin bine, filosofia mea este că doar cine nu muncește nu greșește. Niciodată nu o să punem presiune pe arbitri, nu stă în caracterul și în filosofia clubului și chiar dacă vom fi dezavantajați, cred mai degrabă că lucrurile astea se întâmplă din motive omenești. Sunt total în dezacord cu ceea ce face FCSB. La ei nu mai este o strategie de a pune presiune pe arbitraj în acest început de campionat, a devenit mai mult o șmecherie.

Probabil domnul Becali crede că dacă pune această presiune începe fiecare meci cu un anumit avantaj și arbitrii se tem. Dar este problema dânsului, repet nu cred că este o strategie. Deja cunoaștem placa, ne-am plictisit cu toții, știm deja declarațiile care se vor da despre arbitri înainte sau după meci. Știm toate aceste atacuri și toată această presiune care evident că se pune artificial. Strategia Rapidului este cu totul alta, aceea de a acorda respect celor care sunt până la urmă colegii noștri de competiție. Cred că deja toată lumea s-a plictisit de această șmecherie, că nu mai putem să o numim strategie, pe care o tot fac cei de la FCSB.

Nu vom merge în direcția asta, avem un alt model gândire. Să acuzi arbitrii tot timpul este ceva de care practic ne-am săturat, știm dinainte, nu mai este nici măcar o surpriză. Noi, Rapidul, vom încerca să câștigăm acest campionat pe teren prin forța noastră fotbalistică și prin valoarea echipei, a staff-ului, a suporterilor și a tuturor celor care ne înconjoară și care ne ajută ca Rapidul să devină o forță profesionistă în fotbalul românesc”, a transmis Dan Șucu, potrivit fanatik.ro.

Urmăriți Playsport.ro și pe