Dane, ei cum au putut? Pyunik, formația care a scris o nouă pagină neagră a fotbalului românesc, n-a reușit nici măcar un gol în „dubla” cu Steaua Roșie

Octavian Vasilescu / 09.08.2022, 23:28
Dane, ei cum au putut? Pyunik, formația care a scris o nouă pagină neagră a fotbalului românesc, n-a reușit nici măcar un gol în „dubla” cu Steaua Roșie

Steaua Roșie Belgrad nu a stat la discuții cu Pyunik Erevan. Călăul campioanei CFR Cluj a cedat în turul 3 preliminar din UEFA Champions League, scor 0-7 la general.

După ce au cedat cu 0-5 la Belgrad, jucătorii lui Pyunik au pierdut și returul cu Steaua Roșie Belgrad. Campioana Serbiei s-a impus cu 2-0 la Erevan.

Pyunik, demolată de Steaua Roșie Belgrad

Kanga a deschis scorul în minutul 44, iar Pavkok a închis tabela în minutul 60. De asemenea, Katai a irosit o lovitură de la 11 metri pentru oaspeți.

Pyunik Erevan are motive de mulțumire, va continua în play-off-ul UEFA Europa League. De partea cealaltă, Steaua Roșie Belgrad se va duela cu Maccabi Haifa pentru un loc în grupele UCL.

Dacă va fi învinsă în play-off-ul Europa League, Pyunik Erevan va ateriza în grupele UEFA Europa Conference League! Va fi prima lor prezență în grupele unei competiții europene.

Pyunik a eliminat CFR Cluj din Champions League

CFR Cluj a fost învinsă în mod incredibil de Pyunik Erevan, în primul tur preliminar din UEFA Champions League. După 0-0 în tur, la Erevan, CFR Cluj a cedat pe teren propriu.

Pyunik a răpus campioana României la loviturile de departajare, scor 4-3, după 2-2 în timpul regulamentar.

VIDEO Rezumatul meciului CFR Cluj – Pyunik Erevan

Ce a spus Dan Petrescu după acel meci

Antrenorul Dan Petrescu și-a găsit cu greu cuvintele după dezastrul cu Pyunik:

„Foarte greu de înțeles ce s-a întâmplat. Băieții s-au bătut, au încercat. A fost un meci echilibrat, parcă noi am avut mai multe ocazii. Ei au ratat și un penalty. Sunt foarte supărat și trist, e greu să-mi găsesc cuvintele. E cea mai mare dezamăgire a mea la CFR această eliminare.

La penalty-uri n-am câștigat niciodată în carieră, parcă sunt blestemat. De dimineață a mers rău, doi jucători s-au accidentat, Kolinger și Mistrati. Urmau să fie titulari amândoi.

Nu mă mai gândeam că pot egala la 2-1, mai ales după ce au ratat penalty. S-a dovedit că fotbalul e imprevizibil. E cea mai dureroasă eliminare din cupele europene pentru mine, n-am mai avut asemenea dezamăgire. Îmi pare rău, sunt convins că toată lumea e foarte supărată”, a declarat Dan Petrescu, după eliminarea din preliminariile Champions League.