Dani Alves, clauză neașteptată în noul contract cu FC Barcelona. La ce capitol îl depășește chiar și pe Erling Haaland

Bădulescu Silvian / 18.11.2021, 11:37
Dani Alves, clauză neașteptată în noul contract cu FC Barcelona. La ce capitol îl depășește chiar și pe Erling Haaland

Dani Alves a revenit „acasă”. După cinci ani, brazilianul s-a întors la FC Barcelona, echipă alături de care a cunoscut cele mai mari satisfacții ale carierei. Totuși, în ciuda vârstei, acesta are o clauză de reziliere uriașă.

Dani Alves, peste Erling Haaland

Fundașul dreapta are o clauză de 100 de milioane de euro, chiar dacă are deja 38 de ani și jumătate, conform publicației Sport. Totuși, acest aspect al noului contract cu Barcelona trebuie interpretat ca un act simbolic, pentru a-și arăta loialitatea față de club.

Făcând comparație cu Erling Haaland, unul dintre cei mai în formă atacanți ai planetei, clauza lui Alves este mai mare. Jucătorul norvegian are o clauză de reziliere cuprinsă între 75 și 90 de milioane de euro, în funcție de performanțele sale.

Dani Alves, câștigător al medaliei de aur în cadrul Jocurilor Olimpice din Tokyo, era liber de contract din septembrie, după despărțirea de Sao Paolo. Cel mai titrat jucător din istorie revine la formația blaugrana, cu care a reușit să câștige nu mai puțin de 23 de trofee din totalul de 44 pe care le are în palmaresul personal.

A bifat 391 de partide în tricoul echipei, timp în care a marcat 21 de goluri și a oferit nu mai puțin de 101 pase decisive, în perioada 2008-2016.

Cel mai mic salariu din lot

Iubirea față de club este arătată și prin intermediul remunerației pe care o primește Dani Alves. Venit într-o perioadă foarte dificilă pentru club, din punct de vedere financiar sau sportiv, brazilianul dorește să pună umărul la revenirea echipei. Acesta a venit pentru a o ajuta și pentru a fi o influență pozitivă în vestiar, pentru jucătorii mai tineri. Luând în calcul jucătorii de la echipa de seniori, acesta are cel mai mic salariu de la Barcelona.

Totodată, în paralel cu plafonul salarial din La Liga, el se află în partea de jos ca și venit. Acesta întrunește limita salarială permisă în campionatul spaniol. Mai mult, înțelegerea se întinde până în această vară, fără clauză de prelungire. Totuși, în cazul în care s-ar dori continuarea acestuia la club, cu siguranță n-ar fi nicio problemă, mai ales dacă prestațiile acestuia vor fi bune.

Dani Alves și-ar fi dorit să primească un contract valabil pentru întreg anul calendaristic 2022. El a declarat în mai multe rânduri că vrea să fie prezent în lotul Braziliei la Cupa Mondială din Qatar 2022. Rămâne de văzut ce prestații va avea acesta la Barcelona, precum și dacă clubul catalan îi va prelungi contractul, după finalul stagiuni 2021-2022. Va avea drept de joc din ianuarie, până atunci urmând a se antrena cu echipa.