Totul pentru Barcelona. Ce salariu va avea Dani Alves pe „Camp Nou”

Bădulescu Silvian / 16.11.2021, 10:44
Totul pentru Barcelona. Ce salariu va avea Dani Alves pe „Camp Nou”

Dani Alves a revenit la FC Barcelona, după cinci ani. Fundașul dreapta era liber de contract din luna septembrie, după despărțirea de Sao Paolo. Acesta s-a întors la clubul catalan, într-o perioadă foarte dificilă pentru formația blaugrana.

Cel mai mic salariu din lot

Dani Alves a mai jucat în Catalunia în perioada 2008-2016. Acesta a cucerit nu mai puțin de 23 de trofee din totalul de 44 în tricoul echipei la care s-a întors. A ales să primească cel mai mic salariu de la FC Barcelona, aici fiind luați în calcul toți jucătorii primei echipei. Astfel, el este conștient de postura financiară dificilă în care se află echipa și dovedește cu acest gest că a venit cu scopul de a o ajuta să iasă din criză, nu pentru bani, conform publicației catalane Sport.

Sursa respectivă nu oferă, însă, cifra referitoare la banii pe care îi va primi fotbalistul brazilian, medaliat cu aur în cadrul Jocurilor Olimpice din Tokyo. Totuși, se precizează că acesta poate primit bani în plus, în funcție de anumite clauze de obiectiv prezente în contract.

Înainte de a venit la Barcelona, Dani Alves a evoluat pentru Bahia (2001-2002) și Sevilla (2002-2008). După plecarea de pe „Camp Nou”, el a jucat pentru Juventus (2016-2017), Paris Saint-Germain (2019-2021) și Sao Paolo (2019-2021). A cucerit trofee pentru fiecare echipă pentru care a evoluat.

„Vreau să ajut Barcelona să crească”

Dani Alves a fost coleg cu Xavi Hernandez, actualul antrenor al echipei, în perioada 2008-2015. Cei doi au împărțit același vestiar din postură de coechipieri și au petrecut clipe de neuitat împreună, ridicând deasupra capului trofeu după trofeu. Acum, unul este pe banca tehnică, pe când celălalt încearcă să ajute echipa să revină.

Vreau să ajut Barcelona să crească. Acum am o provocare incredibilă, una dintre cele mai fascinante, să lupți, să aperi un tricou. Când îmbrac tricoul Barcelonei, mă simt ca un super erou. O să încerc să salvez Barca pe care o iubim atât de mult”.

Acesta încă nu realizează că s-a întors pe „Camp Nou”, dar speră că fie o influență pozitivă în vestiar, mai ales pentru colegii săi mai tineri.

Încă sunt șocat. Tot încerc să revin de mult timp, iar acum ajung să lucrez cu oameni care știu că dorința mea înseamnă un privilegiu. Sper să îi infectez și pe colegii mei cu asta, cu ceea ce reprezintă Barcelona. De asemenea, vreau să le mai spun fanilor că noi suntem Barcelona. Ei nu pot să se oprească din a susține echipa. Trebuie să ne unim forțele și să arătăm ce avem în interiorul nostru” a mai spus acesta.

Contractul lui Dani Alves este semnat până în vara lui 2022.