Daniel Boloca face furori în Serie B, dar nu e folosit prea des de Edi Iordănescu: „E peste tot”

Robert Zanfir 09.12.2022, 23:26
Daniel Boloca face furori în Serie B, dar nu e folosit prea des de Edi Iordănescu: „E peste tot”

Daniel Boloca (23 de ani) a fost MVP-ul partidei câștigate de Frosinone, 3-0, în deplasarea de la Reggina. Lăudat de italieni, românul a prins doar 6 minute la naționala lui Edi Iordănescu, în ultimele patru meciuri.

Daniel Boloca. Un nume apărut de nicăieri, care face furori în fotbalul italian. Mijocașul a fost iar la înălțime, în ultima partidă a liderului din Serie B. Frosinone a câștigat la scor cu rivala de pe locul secund și se distanțează la 6 puncte de urmăritoare.

Daniel Boloca face furori în Serie B

Bucovineanul Boloca a fost titular și integralist la Reggina, în runda 16. La final, italienii l-au ales la unison cel mai bun jucător de pe teren. „Clasă și cantitate în serviciul lui Frosinone. Împreună cu coechipierii și-a copleșit adversarii la mijlocul terenului”, au scris cei de la Frosinone Today, care l-au notat cu 7,5.

„Boloca e pretutindeni. Este cel care înclină balanța în jocul echipei lui Fabio Grosso, îl găsești peste tot. Contribuția sa este fundamentală, printre cele mai bune de pe teren”, au scris și cei de la Tuttomercatoweb despre românul antrenat de fostul campion mondial din 2006, Fabio Grosso.

Pe prima magină în Italia, doar 6 minute la națională

Deși foarte apreciat în Serie B, Boloca a prins doar 6 minute în patru meciuri la națională. Jucătorul crescut de Juventus a fost convocat în premieră cu Finlanda, în septembrie, dar nu a fost reținut în lotul lui Edi Iordănescu.

Cu Bosnia Herțegovina a rămas pe banca de rezerve. Debutul a avut loc la Cluj, atunci când i-a luat locul lui Răzvan Marin, în eșecul 1-2 în fața Sloveniei. În ultima partidă a anului, Boloca a fost doar rezervă cu Moldova, 5-0, la Chișinău.

„Născut și crescut în Italia, Boloca este un produs al academiei de fotbal a clubului Juventus Torino. Azi, Daniel a pozat în premieră în tricoul echipei naționale.

Deși nu stăpânește perfect limba română, acesta a transmis un mesaj suporterilor: “E minunat să mă aflu aici, voi da absolut totul. E o onoare pentru mine!”, a fost mesajul postat de frf.ro, după debutul mijocașului.

  • După 16 meciuri jucate în Serie B, Frosinone este lider, cu 35 de puncte, la șase pași peste Reggina și la 9 puncte deasupra locului 3.
Urmăriți Playsport.ro și pe