Daniil Medvedev, dezvăluire uluitoare după finala pierdută în fața lui Novak Djokovic, la Australian Open 2021

Gabriel Peneș 21.02.2021, 15:48
Daniil Medvedev, dezvăluire uluitoare după finala pierdută în fața lui Novak Djokovic, la Australian Open 2021

Daniil Medvedev, dezvăluire uluitoare după finala pierdută în fața lui Novak Djokovic, la Australian Open 2021. Numărul 1 mondial s-a impus categoric în fața rusului, 7-5, 6-2, 6-2. A fost al 9-lea trofeu câștigat de Djokovic (33 de ani) la Melbourne. El a adunat 18 titluri de Grand Slam, cu 2 mai puține decât Roger Federer și Rafael Nadal. La finalul întâlnirii, Daniil Medvedev (25 de ani) a rememorat o întâmplare deosebită legată de sârb.

Daniil Medvedev, dezvăluire uluitoare după finala pierdută în fața lui Novak Djokovic, la Australian Open 2021

Primul turneu de Grand Slam al anului s-a încheiat! Daniil Medvedev, dezvăluire uluitoare după finala pierdută în fața lui Novak Djokovic, la Australian Open 2021. Rusul s-a văzut nevoit să se încline în fața liderului mondial. Nole s-a impus categoric, în doar 3 seturi, 7-5, 6-2, 6-2. Astfel, el a ajuns la 18 titluri de Grand Slam, cu 2 mai puține decât Roger Federer și Rafael Nadal. De asemenea, a fost cel de-al 9-lea trofeu obținut la Melbourne.

Felicitări lui Nole, este incredibil ce a reuşit, nouă trofee aici . M-am antrenat prima dată cu Nole când eram cred pe locul 500 în lume sau pe 600, la Monaco. El era deja numărul unu şi tocmai ce câştigase Wimbledon-ul. M-am gândit, ok, nu o să vorbească cu mine. Era un zeu pentru mine. Şi pentru că eram timid, eu nu spuneam nimic, iar el îmi punea întrebări, îmi vorbea ca unui prieten”, declarat Medvedev la finalul partidei, conform sport.hotnews.ro.

Djokovic a ajuns la 18 turnee de Grand Slam câștigate. Federer și Nadal mai au doar două în plus

Rusul a mai spus că marele campion sârb nu s-a schimbat ca om din momentul în care el l-a cunoscut.

Nu s-a schimbat deloc de când eram locul 600 în lume până am ajuns pe locul 4 în lume. Eşti un mare om. Felicitări”, a mai afirmat Daniil Medvedev.
De fapt, Medvedev va trece pe locul 3 mondial, în urma ajungerii în finala turneului. El îl va devansa pe austriacul Dominic Thiem, eliminat încă din optimi. Va fi, de altfel, singura schimbare în Top 10 ATP, unde lider autoritar rămâne Djokovic.
Campionul sărb a avut, la rândul său, un frumos discurs de final. El l-a lăudat pe adversarul său, dar i-a și amintit că nu l-a mai sunat în ultimii ani.
Obişnuiam să petrecem mai mult timp împreună, obişnuiam să ne antrenăm mai mult la Monaco. Nu m-ai mai sunat în ultimii ani. Îmi place Daniil ca om, în afara terenului. Pe teren este unul dintre cei mai dificili adversari pe care i-am întâlnit vreodată. Este o chestiune de timp până când o să câştigi un Grand Slam, în mod sigur”, a declarat Djokovic, conform aceleiași surse.
Urmăriți Playsport.ro și pe