Ion Țiriac dă o nouă lovitură, împreună cu Djokovic! Ce au pus la cale miliardarul și numărul 1 mondial

Catinca Giosanu 21.01.2021, 15:06
Ion Țiriac dă o nouă lovitură, împreună cu Djokovic! Ce au pus la cale miliardarul și numărul 1 mondial

Anul a început bine pentru Ion Ţiriac. La cei 81 de ani ai săi, miliardarul mai dă o lovitură în tenisul mondial, în colaborare cu familia Djokovic. Ce au pus la cale miliardarul și numărul 1 mondial?

Ion Țiriac dă o nouă lovitură, împreună cu Djokovic!

Asociația Tenismenilor Profesioniști (ATP) a anunțat că Țiriac a încheiat o înțelegere cu Djordje Djokovic, fratele marelui campion Novak Djokovic.

Cei doi au hotărât ca turneul „Openul Ungariei” să fie mutat la Belgrad începând cu luna aprilie 2021. Pentru cei care nu știu, turneul este deținut de Ion Țiriac. În perioada 2017-2019, acesta a fost organizat la Budapesta.

De data aceasta, Djordje Djokovic, cel care conduce compania Tara 2016s, va fi directorul turneului patronat de Țiriac. Este vorba de aceeași competiție de categorie ATP 250 organizată în trecut la București, sub numele de „Năstase – Țiriac Trophy”. Acum, omul de afaceri a mutat-o la Belgrad din cauza stării de degradare a Arenelor BNR.

Ion Țiriac dă o nouă lovitură, împreună cu Djokovic
Ion Țiriac dă o nouă lovitură, împreună cu Djokovic / Sursa Foto: Playtech.ro

Ce au pus la cale miliardarul și numărul 1 mondial

Tenisul de nivel ATP se întoarce în capitala Serbiei după nouă ani.

Relocarea turneului de la Budapesta la Belgrad a fost aprobată de Comitetul Director al ATP, iar în luna aprilie vom vedea competiția sub numele de ‘Openul Serbiei’. Acesta se desfășoară sub licența deținută de Ion Țiriac, cel care a ajuns la un acord cu organizatorii Tara 2016s, reprezentați de Djordje Djokovic, noul director al turneului”, se arată în informarea transmiă de ATP prin intermediul site-ului oficial.

De data aceasta, Openul Serbiei va avea loc în perioada 19 – 25 aprilie 2021. Cunoscutul om de afaceri nu a mai putut organiza respectivul turneu la Budapesta, sezonul trecut, din cauza crizei epidemice.

În plus, afaceristul român a mai anunțat și alte schimbări impresionante în noul calendar. Un nou turneu ATP va avea loc la Singapore, în condiții indoor, pe suprafață dură, în perioada 22 – 28 februarie. Ulterior, un alt concurs desfășurat pe zgură va fi inaugurat la Marbella (Spania), între 5 și 11 aprilie. Noile turnee au fost înființate pentru a le oferi tenismenilor mai multe oportunități de a juca în contextul pandemiei cu care se confruntă întreaga lume.

Urmăriți Playsport.ro și pe