Dănuț Lupu a sărit la bătaie fără să țină cont de nimic. I-a dat un pumn unui important patron din fotbal

Marian Cărăvan 18.01.2021, 13:55
Dănuț Lupu a sărit la bătaie fără să țină cont de nimic. I-a dat un pumn unui important patron din fotbal

Dănuț Lupu, fost jucător la Dinamo și Rapid, și component al echipei naționale a României, a fost protagonistul mai multor momente controversate. Unul dintre ele s-a petrecut când Lupu era pe punctul de a prinde un contract mare.

Dănuț Lupu a sărit la bătaie fără să mai țină cont de nimic

Dănuț Lupu a relatat un moment petrecut după ce plecase de la Dinamo, echipă cu care a realizat eventul în 1990. Ajunsese în fotbalul grec, unde a trecut pe la Panathinakos, Korinthos și OFI Creta, iar de acolo era foarte aproape de un transfer la galonata Atletico Madrid. O mutare care nu a mai avut loc. Dănuț Lupu a spus de ce. Acesta susține că i-a dat un pumn omului de afaceri grec Iorgos Vardionaionis, patronul uneia dintre echipele la care a activat. L-a acuzat atunci că i-a blocat transferul la Atletico Madrid și așa a decis să revină în România.

Am ajuns la Korinthos, care era tot echipa lui Vardinoianis, apoi la OFI Creta, echipa fratelui lui. Acolo am avut un meci cu Atletico Madrid, care a vrut să le dea 2,5 milioane pe mine, dar nu m-au lăsat. D-aia am plecat din Grecia și-am venit în România. Atletico făcuse oferta la OFI Creta și nu m-au lăsat… Nea Ovidiu, Vardinoianis era un tip foarte ranchiunos, iar în 1990, când am plecat din Grecia, am dat în el.

I-am dat un pumn, da… I-am dat un pumn, nu mai contează acum”, a spus Dănuț Lupu, în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”.

Danut Lupu a sarit la bataie fara sa tina cont de nimic
Danut Lupu a sarit la bataie fara sa tina cont de nimic

Cine este Dănuț Lupu

Născut la data de 27 februarie 1967, la Galați, Dănuț Lupu și-a început cariera de fotbalist în orașul natal, la echipa Dunărea. Nu a stat prea mult acolo. A fost remarcat de conducătorii de atunci ai lui Dinamo și a fost transferat la echipa din Ștefan cel Mare. Astfel, după doi ani în care a jucat pentru Dunărea Galați, Dănuț Lupu a ajuns la una dintre forțele campionatului României, o echipă cu reprezentativitate și pe plan internațional. Din 1987, lui Dănuț Lupu i s-a dat posibilitatea să se exprime la o echipă de top.

A făcut-o atât de bine, încât a prins și lotul echipei naționale a României, participantă la Campionatul Mondial din Italia 1990. De altfel, în acel an, Dănuț Lupu a înregistrat performanțe mari cu Dinamo. Antrenată pe atunci de Mircea Lucescu, Dinamo a realizat eventul, campionatul și Cupa României, în detrimentul marii rivale, Steaua. Și parcursul european al „câinilor roșii” a fost fabulos în acel sezon. Dinamo a ajuns până în semifinalele Cupei Cupelor, fiind eliminată de Anderlecht.

În 1990, s-a transferat la Panathinaikos Atena, echipă cu care s-a impus un an mai târziu în campionatul Greciei. De-a lungul carierei, a mai jucat la Korinthos, OFI Creta, Rapid București, Brescia, Hapoel Tzafririm Holon F.C. După experiența din Grecia și una scurtă în Italia, Dănuț Lupu a pendulat între Rapid și Dinamo.

Urmăriți Playsport.ro și pe