Dănuț Lupu nu-l iartă pe Răzvan Burleanu pentru numirea lui Edi Iordănescu la națională: „Eu l-aș fi ținut pe Mirel Rădoi”

Gabriel-Alexandru Ioniță 27.01.2022, 22:20
Dănuț Lupu nu-l iartă pe Răzvan Burleanu pentru numirea lui Edi Iordănescu la națională: „Eu l-aș fi ținut pe Mirel Rădoi”

Dănuț Lupu are în fotbalul românesc o aură de om extrem de greu de mulțumit. Fie că e vorba despre Dinamo, echipa sa de suflet, sau de naționala României, fostul mare mijlocaș este foarte pretențios și foarte greu de mulțumit.

Dănuț Lupu este de părere că FRF trebuia să continue cu Mirel Rădoi pe banca echipei naționale

De această dată el i-a criticat pe oficialii Federației Române de Fotbal pentru faptul că nu au mers în continuare pe mâna lui Mirel Rădoi. Lupu consideră că jucătorii echipei naționale ajunseseră să înțeleagă ce își dorea fostul selecționer de la ei, și astfel ar fi urmat o perioadă mai bună decât cea din preliminariile pentru Campionatul Mondial din Qatar.

Cu toate acestea, fostul internațional este de părere că Edi Iordănescu este varianta cea mai bună, în condițiile în care FRF a mai avut de ales doar între el și Adrian Mutu.

A fost singura variantă care mai era. Nu cred că Adi avea experiența necesară să antreneze naționala în momentul ăsta. Dacă ar fi avut lotul din 94, poate aș fi văzut și un antrenor tânăr la națională. Edi, cât de cât, are experiență mai multă decât Adi. Îmi doresc să ne calificăm la Campionatul European. Toată lumea vrea ca echipa națională să aibă rezultate. Depinde de modul lui de lucru. E foarte greu. Te întâlnești cu jucătorii 12 zile pe an și joci din trei în trei zile. Ce poți să faci?

Eu aș fi făcut orice mi-ar fi stat în putință dacă făceam parte din FRF să îl țin pe Mirel Rădoi. Acești jucători tineri, în ultimul timp, au înțeles să joace ce vrea Mirel. În momentul în care au început să joace, l-au schimbat pe Mirel. Îi cunoaște de trei ani. L-au dat afară. Să sperăm că Edi va reuși. La echipa națională, trebuie să fii un bun pedagog și antrenor”, a spus Dănuț Lupu potrivit digisport.ro.

Ce a spus Răzvan Burleanu despre mandatul lui Mirel Rădoi

Chiar dacă a decis să nu mai continue cu Mirel Rădoi, Răzvan Burleanu a subliniat în cadrul conferinței de prezentare a lui Edi Iordănescu importanța mandatului fostului selecționer pentru construcția unei echipe naționale competitive în viitorul apropiat.

Edi Iordănescu va avea capacitatea să construiască o echipă competitivă de succes, de care să fim cu toții mândri. În primul rand, ne bazăm pe coeziunea lotului de la echipele naționale de astăzi.

Aceasta este și cea mai importantă moștenire din mandatul lui Mirel Radoi. Astăzi, coeziunea lotului și modul în care s-au integrat cele două reprezentative sunt sunt la un nivel dorit în general la o echipă națională.

Cei mai mulți dintre jucătorii regăsiți astăzi la echipa națională sunt tineri, ceea ce înseamnă că în 2-3 ani vor ajunge la o maturitate fotbalistică. Ceea ce înseamnă că rezultatele vor fi mai bune, de aici și încrederea în Edi Iordănescu de a aduce Romania în elita fotbalului european”, a spus președintele FRF.

Asaltat de suporteri, Edi Iordănescu a revenit cu un mesaj important după numirea la națională: „Vă garantez asta!”