Dănuț Lupu nu vede cu ochi buni absența lui Rădoi de pe bancă: ”Este o pierdere!”

Giosanu Catinca 17.03.2021, 22:09
Dănuț Lupu nu vede cu ochi buni absența lui Rădoi de pe bancă: ”Este o pierdere!”

Fostul mare mijlocaș de la Dinamo și Rapid, Dănuț Lupu, nu are o părere prea bună vis-a-vis de absența lui Mirel Rădoi de la meciurile echipei naționale din preliminariile CM 2022. Ba chiar consideră că este o mare pierdere.

Dănuț Lupu nu vede cu ochi buni absența lui Rădoi de pe bancă

Dănuț Lupu consideră că Mirel Rădoi ar fi o mare pierdere pentru echipa națională dacă va lipsi de pe bancă la primele meciuri din preliminariile Campionatului Mondial din Qatar.

Mirel Rădoi, a ieșit pozitiv la testul pentru depistarea noului coronavirus de tip SARS-CoV-2. Selecţionerul naţionalei de fotbal a României a fost surprins în momentul în care a aflat că este infectat. Pe moment chiar a crezut că este o eroare.

Îmi doresc să fie o eroare.”, a fost prima reacție a lui Rădoi la aflarea veștii, pe site-ul FRF, acolo unde se arată că antrenorul va fi supus unui nou test.

De menționat este că tehnicianul în vârstă de 39 de ani a fost depistat pozitiv deși primise deja prima doză de vaccin împotriva virusului din China. Nu este singurul care s-a vaccinat. La fel ca el au procedat și alți membri din staff-ul echipelor naționale.

Antrenorul de fotbal a făcut vaccinul Pfizer și urma să primească rapelul în câteva zile. În cazul în care va ieși pozitiv și la al doilea test, Rădoi va fi nevoit să întrerupă vaccinarea și să o reia după 90 de zile. Acesta este procedura recomandă de către medici.

Danuț Lupu a anunțat marea problemă a naționalei
Mirel Rădoi va lipsi de la primele meciuri din preliminariile Campionatului Mondial din Qatar

”Este o pierdere!”

Cel mai probabil, Mirel Rădoi nu va putea fi prezent la partida cu Macedonia de Nord din 25 martie. De fapt ar putea, dar doar în regim online. Nu se știe însă exact în ce măsura va fi de folos dacă va asista la derby prin videoconferință.

Dănuț Lupu este de părere că România va fi afectată în situația în care selecționerul nu se va afla pe bancă la meciurile din campania pentru CM 2022.

Eu spun că Rădoi o pierdere pentru noi. Se apropiase de jucători și era un plus cu el pe bancă. Cu toate că nu joacă Mirel Rădoi, era important ca jucătorii să aibă susținerea lui. La echipa națională se pot întâmpla multe. Sper să facem un joc bun și să ne calificăm iarăși la un campionat european sau mondial. Avem niște meciuri interesante. Cu Germania am mai făcut o surpriză, dar îmi e greu să cred că putem să îi batem la ora actuală. Nu contează cum jucăm, dar ar trebui să strângem niște puncte ca să jucăm la un turneu final.”, a declarat Dănuț Lupu la Liga Digisport.

România va avea următorul program în luna martie:

  • 25 martie: România – Macedonia de Nord, ora 21:45 (Arena Națională)
  • 28 martie: România – Germania, ora 21:45 (Arena Națională)
  • 31 martie: Armenia – România, ora 19:00. Meciurile vor fi transmise de PROTV și contează pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2022, găzduit de Qatar.

România se mai află în grupă cu Islanda și Lichtenstein. Doar ocupanta primului loc se va califica direct la turneul final, în timp ce locul secund poate duce la baraj.