Darren Cahill, mesaj emoționant la retragerea lui Horia Tecău: „O carieră stelară”

Robert Zanfir 19.11.2021, 19:43
Darren Cahill, mesaj emoționant la retragerea lui Horia Tecău: „O carieră stelară”

Fostul antrenor al Simonei Halep, Darren Cahill, a transmis un mesaj emoționant la retragerea lui Horia Tecău. Anunțul tenismenului a venit în timpul Turneului Campionilor, la care a participat în proba de dublu.

Horia Tecău (36 de ani) și-a anunțat retragerea din cariera de tenis. Constănțeanul, de trei ori câștigător al unor turnee de Grand Slam, a fost felicitat de antrenorul australian. „O carieră stelară”, a scris acesta pe conturile de socializare.

Darren Cahill, mesaj emoționant la retragerea lui Horia Tecău: „O carieră stelară”

Horia Tecău (36 de ani) și-a încheiat cariera cu o victorie în circuitul masculin la Turneul Campionilor de la Torino. Împreună cu partenerul Kevin Krawietz, Horia Tecău i-a învins în Grupa Verde pe Marcel Granollers și Horacio Zeballos cu 6-3, 6-7 (1), 10-6.

Anunțul nu a trecut neobservat de Darren Cahill, o prezență constantă în tenisul românesc în ultima vreme. Fostul antrenor al Simonei Halep a ținut să remarce cariera de succes a jucătorului nostru:

Un adevărat gentlemen al tenisului masculin s-a retras săptămâna aceasta după o carieră stelară: 3 titluri de Grand Slam la dublu, 38 în total, medalie de argint olimpică și fost loc doi în clasamentul ATP la dublu. Mai important, a fost respectat de toți semenii săi. Bravo Horia Tecău! Pensionare plăcută, prietene!
Darren Cahhil

Horia Tecău este de trei ori câștigător de Grand Slam în proba de dublu, dar și al Turneului Campionilor. Românul s-a impus la Wimbledon, în 2015, la US Open, în 2017, şi la Australian Open la dublu-mixt, în 2012, împreună cu americanca Bethanie Mattek-Sands.

Împreună cu Jean-Julien Rojer, Tecău a cucerit trofeul la Turneul Campionilor, în 2015, iar cu Florin Mergea a obţinut medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Rio, din 2016.

„O mulţime de emoţii am acum. Sunt recunoscător. Pentru călătorie, pentru ceea ce am trăit şi oamenii pe care i-am întâlnit pe parcurs.

Sportul a fost locul meu de joacă, clasa mea, m-a învăţat să visez, să cred şi să dezvolt abilităţi de viaţă în acest proces. Energia terenului de tenis şi a fanilor tenisului m-au răsplătit enorm şi voi păstra acest sentiment cu mine pentru totdeauna.

Acum, este timpul să ne bucurăm de viaţă într-un mod diferit şi să transformăm toată această energie într-o nouă formă”, a scris Horia Tecău pe contul de Facebook.

Simona Halep, reacție uimitoare după retragerea lui Horia Tecău

Simona Halep este una dintre jucătoarele care au avut ocazia să joace alături de Horia Tecău. Campioana de la Rolland Garros și de la Wimbledon s-a emoționat în momentul în care a aflat că acesta se retrage din sportul alb.

„Felicitări, champ, pentru o carieră deosebită. Tenisul e mai sărac acum. Și mulțumesc pentru meciurile de dublu mixt. Enjoy life!”, a scris Simona Halep.