David Beckham, noua imagine a Cupei Mondiale din Qatar. Sumă colosală primită de fostul star al lui Manchester United

Bădulescu Silvian / 25.10.2021, 14:56
David Beckham, noua imagine a Cupei Mondiale din Qatar. Sumă colosală primită de fostul star al lui Manchester United

David Beckham (46 de ani), fost jucător al lui Manchester United și Real Madrid, actual proprietar al francizei Inter Miami, va fi imaginea Campionatului Mondial din 2022.

Contract de peste 170 de milioane de euro

Cu un an înaintea debutului Cupei Mondiale din Qatar 2022, fostul internațional al Albionului a fost anunțat drept noua imagine a turneului final. Acesta a devenit ambasadorul sportiv al statului Qatar, cu un contract pe 10 ani de zile și o sumă de 17,7 milioane de euro anual.  Conform The Sun, suma pe care acesta o va primi va fi de 177 milioane de euro.

La începutul lunii, David Beckham a întreprins o vizită la Doha, capitala micuțului stat, pentru a vedea noile stadioane pe care se vor juca partidele de la turneul final. De asemenea, el a fost aici pentru a discuta și cu autoritățile locale. Aceștia l-au asiguat că fanii de la Campionatul Mondial vor putea afișa steagul LGBTQ și că statul face progrese în ceea ce privește respectarea drepturilor femeilor și a persoanelor din această comunitate (LGBTQ).

David crede în angajamentul de a progresa pe care statul Qatar și l-a luat și că turneul final va avea un efect pozitiv. Crede că fotbalul are puterea de a reduce diferențele și a văzut progresul în aspectele care contează” a spus o sursă pentru The Sun.

Prima Cupă Mondială organizată vara

World Cup Qatar 2022 va deveni prima ediție a prestigiosului turneu care se va desfășura pe durata iernii. Calendarul competițional va fi puternic afectat de această reorganizare. Încă de la prima ediție, Uruguay 1930, Cupa Mondială a fost desfășurată în perioada verii, preponderent iunie-iulie. Indiferent de ediție, de continent (Asia, Africa, Europa, America de Sud), fotbalul mondial nu a cunoscut vreun turneu final organizat în perioada noiembrie-decembrie. Va fi, de altfel, ultima ediție a Cupei Mondiale cu 32 de echipe. Începând cu Mondialul din 2026, organizat de Statele Unite ale Americii, Canada și Mexic, turneul va avea 48 de echipe.

Totuși, David Beckham este de părere că turneul din Asia se va ridica la nivelul așteptărilor, din toate punctele de vedere. Acesta s-a consulat și cu soția sa, Victoria, înainte de a accepta oferta de a promova turismul în Qatar.

David a vorbit mereu despre puterea fotbalului de a face bine. O să facă parte din marea comunitate a fotbalului care se implică în Campionatul Mondial din 2022 și crede că va fi un turneu excelent” au fost cuvintele purtătoarei de cuvânt a fostului căpitan al naționalei Angliei.