David Popovici a ajuns la Melbourne. Românul vrea să scrie istorie la Campionatul Mondial de înot în bazin scurt

Ștefănescu Dragoș 05.12.2022, 14:08
David Popovici a ajuns la Melbourne. Românul vrea să scrie istorie la Campionatul Mondial de înot în bazin scurt

David Popovici a avut un an competițional de senzație. Dublu campion mondial și european, românul a fost desemnat drept cel mai bun înotător din lume în 2022. Sezonul nu s-a încehiat însă pentru David. Acesta a ajuns deja la Melbourne, unde va participa la Campionatul Mondial de înot în bazin scurt.

David Popovici e gata să strălucească la Campionatul Mondial de înot de la Melbourne

David Popovici este cu siguranță sportivul român care a impresionat cel mai mult în acest an. Dublu campion mondial și european, David a fost desemnat drept cel mai bun înotător din lume în 2022.

Pentru David însă sezonul nu s-a încheiat. Românul a ajuns deja la Melbourne, unde va participa în perioada 13-18 decembrie la Campionatul Mondial de înot în bazin scurt. Chiar dacă nu și-a fixat obiective clare, este de așteptat ca David să strălucească la competiția din Australia.

Campionul român a plecat din România încă de pe 1 decemrbie pentru a se acomoda cât mai repede la fusul orar de la Antipozi. El a început deja pregătirile alături de preparatorul său fizic, Dragoș Luscan. David va concura în probele de 100, 200 şi 400 de metri liber. Din delegația României de la Melbourne mai fac parte Robert Glinţă (50/100, 200 de metri spate şi 100 de metri liber) și Andrei Mircea Anghel (50 de metri spate și 50 de metri fluture).

David Popovici și-a stabilit obiectivele la Melbourne. Românul va avea concurență serioasă la Antipozi

Înainte de plecarea în Australia, David Popovici a dezvăluit ce obiective are la această competiție. Campionul mondial a admis că probele în bazin scurt nu sunt pe placul său dar va încerca să obțină maxim în fiecare cursă. În ciuda faptului că nu sunt specialitatea lui, David a obținut trei medalii de aur la Campionatul Național în bazin scurt de la Otopeni.

Nu este cea mai importantă competiție pentru mine, este un prilej de a învăța să concurez în bazin de 25 metri la cel mai înalt nivel și, deși nu mă duc cu obiective extrem de puternice acolo, atâta timp cât am un culoar, am și o șansă, orice se poate întâmpla. Abia aștept să ajung acolo.”, a spus David Popovici, conform Prosport.ro.

La concursul de la Antipozi, David Popovici va întâlni un alt fenomen al înotului. Este vorba despre Kristof Milak. Înotătorul maghiar are cifre foarte bune și speră să îl bată pe Popovici la Melbourne.

Milak a cucerit aurul în proba de 100 de metri liber la Campionatul Național al Ungariei, unde s-a impus cu timpul de 46.72 secunde.

Urmăriți Playsport.ro și pe