Robert Glință ne explică mai bine ce înseamnă uriașa performanță a lui David Popovici

Dragos Stefanescu 26.06.2022, 09:49
Robert Glință ne explică mai bine ce înseamnă uriașa performanță a lui David Popovici

Campionatul Mondial de Natație de la Budapesta 2022 va rămâne cu siguranță în memoria tuturor românilor. Performanțele de excepție ale lui David Popovici au rescris istoria natației mondiale. Robert Glință a bifat și el două finale la Budapesta, ratând cu puțin cucerirea unei medalii. La finalul competiției, Glință a lăudat încă o dată performanța uluitoare a lui David Popovici.

Robert Glință nu contenește cu laudele la adresa lui David Popovici. ”Și-a înecat concurența”

David Popovici (17 ani) a uimit lumea sportului mondial cu performanțele reușite în cadrul Campionatului Mondial de Natație de la Budapesta. Sportivul român a cucerit medalia de aur în probele  de 200 și 100 de metri liber.

Celălalt reprezentant al țării noastre la Budapesta a fost Robert Glință. Acesta a concurat în finala probei de 100 de metri spate, unde s-a clasat pe locul 8. Mai mult, Glință a obținut calificarea și în proba de 50 de metri spate. Sportivul român a terminat cursa pe locul 5, cu un timp de 24,57.

Performanțele obținute de cei doi sportivi români la Budapesta au produs un val de euforie fără precedent în țara noastră. Încântat de suportul primit din partea fanilor, Robert Glință a transmis un mesaj de mulțumire la finalul competiției din capitala Ungariei. Totodată, Glință nu a uitat să laude încă o dată performanța uluitoare obținută de colegul și prietenul său David Popovici.

Vă mulțumim tuturor celor care ne-ați urmărit, celor care ați venit să ne priviți și celor care v-ați gândit la noi în aceste zile.

Voi sunteți adevarații eroi care ați făcut valuri. Desigur, împreună cu David, care a făcut la valuri de aproape și-a înecat concurența. Way to go giant!”, a scris Robert Glință pe rețelele de socializare.

David Popovici, sursă de inspirație pentru Robert Glință

David Popovici a fost starul acestei ediții a Campionatului Mondial de Natație de la Budapesta. După ce David s-a calificat într-o manieră entuziasmantă în finala probei de 100 de metri liber, pe care ulterior a și câștigat-o, Robert Glință a dezvăluit că prietenul și coechipierul său reprezintă o inspirație și o motivație în plus și pentru el.

Încercăm să facem valuri. Încercăm să ținem tuturor piept, pretendenților la titlurile de campioni mondiali. Pare că David reușește foarte bine. Este o inspirație și pentru mine, de departe. Și eu îmi adun foarte multă energie prin faptul că sunt lângă el și văd niște performanțe absolut uluitoare. Nu numai pentru noi românii. Ci văd antrenori și sportivi din întreagă lume complet uluiți de ceea ce reușește David”, a spus Robert Glință, pentru Antena 3.

Urmăriți Playsport.ro și pe