David Popovici, calificat în finala de la 200 de metri liber! O nouă cursă mare a românului

Robert Zanfir 14.08.2022, 19:18
David Popovici, calificat în finala de la 200 de metri liber! O nouă cursă mare a românului

David Popovici s-a calificat în finala de la 200 de metri liber de la Campionatele Europene de la Roma. Românul a încheiat cursa de duminică cu timpul de 1.44.91. David Popovici are în palmares medalia de aur la Campionatele Mondiale de la Budapesta, la această probă.

David Popovici (17 ani) a ocupat locul 2 în serii la 200 metri liber şi s-a calificat în semifinale la Campionatele Europene de la Roma. După medalia de aur și recordul mondial obținute la 100 de metri liber, românul va încerca o nouă mare performanță la Foro Italico.

David Popovici, calificat în finala de la 200 de metri liber! O nouă cursă mare a românului

David Popovici a confirmat statutul de favorit și în proba de 200 de metri liber. În prima semifinală, bucureșteanul a încheiat cursa cu un timp de 1.44:91. A concurat pe culoarul 4.

Finala probei de 200 de metri liber este luni, de la 19:06, și va fi transmisă pe TVR 1.

Tot azi, David Popovici și echipa de ștafetă 4X100 de metri au ratat calificarea în finala de la Foro Italico.

David Popovici, Patrick Sebastian Dinu, George-Alexandru Stoica-Constantin și Mihai Gergely au terminat în semifinale pe locul 4, iar la general pe locul 11.

Gică Hagi, despre David Popovici: „Suntem buni, românul are talent”

Gică Hagi este impresionat de performanțele sportivilor români. „Regele” fotbalului românesc este, totuși, dezamăgit de criza fără precedent pe care o traversează sporturile de echipă.

„Sportivi fantastici, care reprezintă România la cel mai înalt nivel. Se poate în România! Semnalul pe care ni-l dau ei întotdeauna este că se poate.

Suntem buni și cred că mai avem mult de lucrat la jocurile de echipă. Dar individual, arătăm că românul are talent foarte mult și este bun”, a declarat Gică Hagi, duminică, în cadrul unei conferințe de presă.

Știam că se apropie ziua asta… Și a făcut-o! Recordul meu mondial la 100 de metri liber a fost doborât după 13 ani! Felicitări, Popovici! Despre asta este sportul de înaltă performanță, despre evoluție constantă. Mă bucur că am deținut acest record uriaș atâția ani!

Acum este momentul tău! L-ai câștigat și îl meriți! Există un nou cel mai rapid om din lume la 100 de metri liber și este abia la început!
Cesar Cielo pe contul său de Instagram.