David Popovici, în sprijinul refugiaților din Ucraina: „E un iad acolo, fiecare pleacă unde apucă”

Octavian Vasilescu 20.04.2022, 16:42
David Popovici, în sprijinul refugiaților din Ucraina: „E un iad acolo, fiecare pleacă unde apucă”

Înotătorul David Popovici (17 ani) se implică în ajutorarea cetățenilor din Ucraina. Țara vecină se află în război din 24 februarie, când trupele Rusiei au început invazia.

Popovici și Federația Română de Natației și Pentatlon Modern au sărit în ajutorul oamenilor care au părăsit Ucraina în ultimele două luni.

David Popovici a sărit în ajutorul oamenilor din Ucraina

Am reușit să le oferim unor sportivi din Ucraina abonamente la sală, suplimente și tot ce ține de activitatea sportivă pe care noi o cunoaștem la noi în țară și de care ei au fost rupți brusc.

Aș vrea să mulțumesc celor de la Federația Română de Natație și celor de la Pentatlon Modern. Au ajutat la gestionarea organizării a tot ce se află în spatele mișcării acesteia.

Am vorbit cu ei și îmi spuneau că e rău, că e ca un iad acolo și că vor să plece cât mai repede! Fiecare pleacă unde apucă și unde crede că îi este mai bine”, a spus David Popovici, conform Sports Net.

David Popovici este marea speranță a sportului românesc. Puștiul s-a clasat pe locul 4 în finala probei de 200 m liber la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Popovici, lăudat

Omul care în pregătește pe David Popovici de la vârsta de 9 ani, Adrian Rădulescu, nu este surprins că sportivul se implică în astfel de acțiuni umanitare:

E în obiceiul lui să ajute și cred că dacă noi am fi fost în situația lor, ne-am fi dorit aceeași reacție din partea sportivilor din Ucraina.

David dispune de popularitate și ar fi beneficiat de ajutorul unei alte țări în ceea ce privește pregătirea. Acesta este și motivul pentru care vrea să se folosească de numele lui pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie”, a declarat antrenorul Adrian Rădulescu.

Războiul din Ucraina a izbucnit pe 24 februarie. Președintele Vladimir Putin (69 de ani) le-a ordonat soldaților să înceapă invazia. Mii de oameni au murit în această perioadă. Peste 4 milioane de cetățeni au părăsit Ucraina și s-au refugiat în alte țări, printre care și România.

În această seară va avea loc meciul caritabil CFR Cluj – Dinamo Kiev. Partida va începe la ora 21:30 și se va disputa pe stadionul din Gruia.