David Popovici, premiat de CS Dinamo pentru aurul de la Mondiale: „Trebuie să onorăm acest titlu” VIDEO EXCLUSIV

Octavian Vasilescu / 21.06.2022, 18:37
David Popovici, premiat de CS Dinamo pentru aurul de la Mondiale: „Trebuie să onorăm acest titlu” VIDEO EXCLUSIV

David Popovici (17 ani) a cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial de natație de la Budapesta, în proba de 200 metri liber.

Președintele CS Dinamo, Ionuț Popa, a vorbit despre performanța lui David Popovici, în direct la emisiunea PlaySport Live. Popa a spus că sportivul va fi premiat la revenirea în țară. De asemenea, CS Dinamo vrea să organizeze un eveniment public după ce Popovici se va întoarce în București.

Popovici a triumfat în finală probei de 200 metri liber cu un timp de 1:43.21, record pentru un junior care concurează alături de seniori.

CS Dinamo se mândrește cu David Popovici

Am ținut legătura cu tatăl sportivului, domnul Mihai Popovici. După victoria de aseară, când un sportiv de 17 ani a realizat ce am văzut cu toții, cred că au simțit doar bucurie. Ei pot descrie cel mai bine ce au simțit. David intră fără încărcătură pentru proba de 100 metri și cred că va lua o nouă medalie, cu siguranță. Principalul lui avantaj în reprezintă seriozitatea și rigurozitatea cu care își aranjează programul. Nu se abate de la nicio liniuță! Lucrurile intervin într-o altă logică la el.

David va avea o primă la revenirea în țară. Trebuie să onorăm acest titlu de campion mondial. Este o legislație în vigoare, cluburile acordă 50% din cuantumul pe care îl acordă Ministerul Sportului. Nu știu exact în euro cât câștigă David Popovici, el încasează banii în lei. Dacă familia va fi de acord, vom publica salariul său, nu este un secret.

Noi avem un contract ferm cu David pe 3 ani de zile. El are contractul încheiat până în 2024, la Jocurile Olimpice. Am luat în calcul atingerea pragului de senior. Salariul va evolua în funcția de vârsta pe care el o va avea atunci. Vrem să organizăm un eveniment pentru David Popovici. La revenirea în țară vom stabili detaliile, pe 26. Nu vrem să-l abatem de la pregătire pentru un eveniment. El mereu se concentrează pe rezultate. Până în 2024 este sub contract, nu poate pleca”, a spus Ionuț Popa, în direct la PlaySport Live.

Ce scrie presa din străinătate

Spaniolii de la AS au titrat că „Popovici deschide o nouă eră” și au subliniat naturalețea cu care performează tânărul bucureștean în timpul concursurilor.

Se aruncă în bazin cu puțin efort, fără să ridice apa sau să schimbe ritmul, cu o naturalețe uimitoare. Face parte dintr-un grup de atleți care te impresionează atunci când îi vezi ”pe viu”. De aceea, din primul moment Duna Arena din Budapesta a fost cu ochii pe acel băiat înalt, brunet, cu aspect încă tineresc de pe culoarul patru”, au notat spaniolii.

De asemenea, și ungurii, care au avut șansa de a-l pe vedea pe viu pe David Popovici, la Budapesta, s-au arătat mai mult decât impresionați de performanța acestuia. Cei de la M4 Sport au scos în evidență faptul că doar trei sportivi în istorie au reușit să obțină un timp mai mult decât românul în această probă. Aspect aproape incredibil, dacă ținem cont de vârsta sa foarte fragedă.

Românul David Popovici a câștigat proba de 200 de metri liber. A obținut timpul de 1:43, 21. Până acum, doar trei sportivi au reușit să obțină un timp mai bun în istoria probei. În spatele lui s-au clasat Hwang, din Coreea de Sud, și Dean, din Marea Britanie”, a notat sursa citată.