Performanța uriașă a lui David Popovici, aplaudată de întreaga lume. Mihai Stoica s-a declarat încântat de campionul mondial

Dragos Stefanescu 07.01.2023, 12:02
Performanța uriașă a lui David Popovici, aplaudată de întreaga lume. Mihai Stoica s-a declarat încântat de campionul mondial

Jurnaliștii francezi l-au inclus pe David Popovici în topul celor mai buni 10 sportivi ai anului. Mihai Stoica a comentat această nouă performanță a tânărului nostru campion. Managerul FCSB a subliniat că David merită din plin toate distincțiile primite.

Mihai Stoica, impresionat de performanțele obținute de David Popovici

David Popovici (18 ani) a uimit o lume întreagă cu performanțele obținute în anul recent încheiat. Jurnaliștii de la cotidianul L’Equipe l-au inclus pe campionul român în Top 10 al celor mai buni sportivi ai lumii.

În fruntea clasamentului întocmit de francezi se află Lionel Messi, cu 808 puncte, acesta fiind urmat de Kylian Mabppe, care are 381 de puncte, și Rafael Nadal, cu 285 de puncte. Din acest top mai fac parte ciclistul belgian Remco Evenepoel, campionul de Formula 1 Max Verstappen, Balonul de Aur Karim Benzema, atletul Armand Duplantis, baschetbalistul Stephen Curry și rugbystul Antoine Dupont. David Popovici ocupă locul 10 în acest clasament, având 98 de puncte.

Mihai Stoica a comentat includerea lui David Popovici în topul celor mai buni sportivi ai anului. Managerul FCSB consideră că tânărul nostru sportiv merită pe deplin toate distincțiile primite.

Eu îmi doresc din toată inima să fie în top 10 câştiguri, el nu a putut la CSA Steaua să fie acolo. Aia e altă poveste! Formidabil, e mare lucru că mai apare tricolorul pe undeva. Şi chiar în Franţa, unde mereu au fost comentarii la adresa noastră. Am fost şi eu pe acolo, pe Champs Elysees, şi am văzut ce limbă se vorbeşte, deci nu pot să nu le dau dreptate. Când tu baţi cei mai mare inotători din lume, Popovici merită!

E interesat faptul că e o diferenţă mare între Messi şi Mbappe, dar şi prezenţa lui Benzema, care n-a fost la CM. De asemenea, e interesant cum Messi e detasat de primul loc, deşi nu prea a fost pe la PSG, etc, cum era el alţi ani”, a declarat Mihai Stoica, pentru orangesport.ro.

David Popovici, cel mai bun înotător din lume în anul 2022

Pe 1 ianuarie 2023, Swimswam.com a acordat multiple premii pentru anul care tocmai s-a încheiat. De departe, cel mai râvnit premiu a fost cel pentru „înotătorul anului”. În mod inevitabil, această distincție i-a revenit lui David Popovici, care a impresionat întreaga lume cu rezultatele pe care le-a obținut în ultimele 12 luni.

În acest an, multe chipuri noi au ajuns în topul înotului masculin. Șapte bărbați au doborât recordurile mondiale individuale. Opt bărbați au câștigat mai multe titluri de Campionat Mondial în probe individuale. Dar niciunul dintre aceștia nu au reușit să zguduie lumea înotului la fel de mult ca senzația adolescentă David Popovici.

Chiar dacă a doborât aceleași recorduri mondiale ca alți șapte bărbați și a câștigat același număr de titluri ca înotători precum Kristof Milak și Leon Marchand, a trebuit să luăm în considerare factorul WOW”, a notat publicația Swimswam.com.

Urmăriți Playsport.ro și pe