De 6 ori campion în România, Giedrius Arlauskis nu are milă de CFR Cluj: a cerut conducerii un contract colosal

Gabriel-Alexandru Ioniță 02.06.2021, 09:38
De 6 ori campion în România, Giedrius Arlauskis nu are milă de CFR Cluj: a cerut conducerii un contract colosal

De 6 ori campion în România, Giedrius Arlauskis nu are milă de CFR Cluj. Portarul lituanian de 33 de ani îi dă o lovitură grea echipei clujene la scurt timp după câștigarea celui de-al patrulea titlu consecutiv.

Arlauskis a revenit în poarta CFR-ului în martie după o experiență nefericită în Arabia Saudită, la Al Shabab. El a profitat de accidentarea lui Cristi Bălgrădean și a redevenit rapid portarul numărul 1 al campioanei. Fostul jucător al Unirii Urziceni și al FCSB-ului a avut evoluții foarte bune pe final de sezon și a contribuit la un nou titlu pentru echipa din Gruia.

Arlauskis a câștigat al patrulea titlu cu CFR și al șaselea din carieră
Arlauskis a câștigat al patrulea titlu cu CFR și al șaselea din carieră

De 6 ori campion în România, Giedrius Arlauskis nu are milă de CFR Cluj

A fost al patrulea titlu câștigat de Arlauskis la CFR și al șaselea din întreaga carieră în Liga 1. După toate aceste reușite în tricoul echipei clujene, fotbalistul le poate crea oficialilor din Gruia și câteva probleme. Asta pentru că el mai are contract doar până în iunie 2022. Ceea ce înseamnă că în doar 6 luni ar putea semna liber de contract cu orice altă echipă.

Este evident că CFR încearcă să evite un astfel de deznodământ. Conducătorii campioanei sunt hotărâți să îi ofere lui Arlauskis un nou contract. Iar din acest punct încep să apară problemele pentru campioana ultimelor 4 sezoane din Liga 1. Asta pentru că, potrivit Telekom Sport, lituanianul ar solicita un salariu imens pentru Liga 1, de 30.000 de euro pe lună.

Astfel, Arlauskis ar urma să devină cel mai bine plătit fotbalist din Liga 1. El l-ar detrona în acest clasament pe colegul său de la CFR, Alexandru Chipciu, care are un salariu de 25.000 de euro lunar. Este o schimbare radicală de atitudine a portarului CFR-ului față de momentul în care a revenit în Gruia.

Motivul care ar sta în spatele acestor pretenții salariale

În martie, el a decis că vrea să joace pentru CFR până la finalul sezonului fără a fi plătit. Acest lucru nu a putut fi posibil însă pentru că un astfel de contract nu putea fi înregistrat. Lituanianul a acceptat în cele din urmă un salariu extrem de mic pentru pretențiile CFR-ului, de 3.000 de euro pe lună.

Această schimbare radicală de poziție poate fi explicată într-un singur fel. Arlauskis nu are certitudinea că va fi titular la CFR în noul sezon. Încă nu se cunoaște exact ce se va întâmpla cu Cristi Bălgrădean. Portarul a intrat în dizgrațiile conducerii și s-a vorbit intens despre o eventuală plecare a sa. Fostul portar al lui Dinamo și al FCSB-ului ar fi intrat în vederile celor de la FC U Craiova.

În cazul în care însă cel poreclit „Pufi”, va rămâne în Gruia, Arlauskis nu ar avea certitudinea că va fi numărul 1 în poartă. Astfel, ar încerca să obțină un salariu cât mai mare pentru un eventual nou contract.

 

 

 

Urmăriți Playsport.ro și pe