De ce a eșuat Cristiano Ronaldo la Juventus. Del Piero a explicat întreg mecanismul din spate

Bordei Radu / 14.09.2021, 08:46
De ce a eșuat Cristiano Ronaldo la Juventus. Del Piero a explicat întreg mecanismul din spate

Când Cristiano Ronaldo a venit la Juventus, în 2018, se anunța o schimbare de putere în fotbalul european. Campioana Italiei disputase deja două finale de Liga Campionilor, în ultimii ani, ambele pierdute. Așa că starul portughez era văzut drept ultima piesă într-un angrenaj construit pentru a câștiga cea mai importantă competiție intercluburi din Europa.

Din păcate pentru fanii lui Juventus, lucrurile nu au stat deloc așa. Ronaldo și-a făcut datoria și a continuat să marcheze, dar Juventus a regresat. A fost eliminată de fiecare dată devreme din Liga Campionilor, iar sezonul trecut nici nu a luat titlul în Italia. Așa că Ronaldo a plecat. 

Un eșec neașteptat. De ce nu a reușit Cristiano Ronaldo la Juventus

Una din legendele clubului bianconerro, Alex Del Piero a încercat să explice de ce proiectul Ronaldo nu a reușit și la Torino. Fostul mare decar al torinezilor crede că nu portughezul trebuie acuzat pentru faptul că rezultatele nu au fost cele dorite. Cristiano nu putea reuși mai mult în această echipă.

El este un campion, trebuia adus, asta a fost o mișcare foarte bună. Din păcate, restul echipei nu s-a ridicat la pretențiile lui. Nu au evoluat și ceilalțt de lângă el. Ceva nu a funcționat acolo, de aceea Cristiano a fost judecat de multe ori separat de restul echipei, crede Del Piero.

Acesta știe și cine trebuie să fie noul lider al echipei. De la argentinianul Paulo Dybala, actualul număr „10”, așteaptă Del Piero mai multe.

Este un jucător excelent, are un potențial enorm. El a mai arătat ce poate face, trebuie doar să își regăsească forma. Dacă va avea libertate pe teren, va crea fără probleme pericol pentru adversari, a explicat Del Piero

„Nu a respectat Juventus”. Cristiano Ronaldo, criticat pentru modul în care a plecat de la echipă

„Cea mai bună decizie posibilă” a comentat Cristiano, după întoarcerea la Manchester United. Atacantul portughez a forțat plecarea din Italia, nemulțumit de situația de la Juventus. Modul în care acesta a ales să se despartă de „Bătrâna Doamnă” nu a fost, însă, cel mai elegant cu putință.

Ronaldo trebuia să plece într-un alt mod, nu într-un avion privat în timp ce Allegri vorbea cu echipa despre meciul cu Empoli. Cred că fanii și Juventus meritau măcar o conferință de presă. Înțeleg că nu mai sunt legende ca Maldini, Del Piero sau Totti, dar tot nu a fost elegant modul în care a procedat el. Mai ales că a plecat când mai erau doar câteva zile pentru transferuri. A pus Juventus într-o situație foarte grea, a declarat Alessio Tacchinardi, fostul mijlocaș al torinezilor