De ce crede Basarab Panduru că a acceptat Raul Silva oferta Universității Craiova: „De ce să vii dacă ai contract la Braga?”

Ștefănescu Dragoș / 29.06.2022, 23:29
De ce crede Basarab Panduru că a acceptat Raul Silva oferta Universității Craiova: „De ce să vii dacă ai contract la Braga?”

Universitatea Craiova a făcut deja mai multe transferuri în această vară. Prima mutare reușită de olteni a fost aducerea brazilianului Raul Silva. Venirea acestuia în Bănie nu l-a impresionat deloc pe Basarab Panduru. Fostul internațional consideră că Silva a venit să joace în România doar pentru salariul mai mare.

Basarab Panduru nu vede cu ochi buni transferul lui Raul Silva la Universitatea Craiova

Universitatea Craiova vrea ca în sezonul viitor să se implice cu șanse reale în lupta pentru titlu în Liga 1. Oltenii vor face mai multe schimbări la nivelul lotului de jucători. Pentru a întări cât mai mult echipa, șefii din Bănie au demarat campania de transferuri.

Prima mutare reușită de Universitatea Craiova în această vară a fost aducerea fundașului Raul Silva (32 de ani). Brazilianul a semnat un contract pe doi ani cu formația din Bănie. El a venit de la echipa portugheză Braga, care l-a transferat în 2017 de la Maritimo, pentru 2 milioane de euro. În sezonul trecut Silva a jucat sub formă de împrumut la Estoril.

Transferul lui Raul Silva la Universitatea Craiova nu este văzut cu ochi buni de Basarab Panduru, un cunoscător al fotbalului din Portugalia. Fostul mare internațional crede că brazilianula venit în România doar pentru un salariu mai mare decât în Portugalia. Altfel nu ar fi avut niciun motiv să accepte această mutare.

Sincer să fiu, sunt multe (n.r. – meciuri jucate, 15, sezonul trecut). Tu nu te duci la Estoril să joci fotbal, te duci să te plimbi, să stai la plajă. Ai Cascais, cel mai vestic punct din Europa, nu te duci acolo să joci. El trebuia să joace ca să vină la Craiova, din Portugalia. Nu venea niciodată dacă juca în Portugalia, n-ai de ce să vii din Portugalia aici.

De ce să vii dacă ai contract la Braga? Ai jucat la Estoril şi la Braga, n-ai de ce să vii. Sunt salarii mai mici ca la noi, la Estoril. La Craiova cred că e salariu mai mare”, a declarat Basarab Panduru, la Orange Sport.

Laszlo Balint, încântat de transferul lui Silva

Universitatea Craiova are mari probleme de efectiv în defensivă, venirea lui Raul Silva fiind o adevărată bucurie pentru Laszlo Balint. Tehnicianul are mare încredere în calitățile fotbalistului brazilian și este convins că acesta va aduce un plus echipei.

Avem nevoie de întăriri în zona fundașilor centrali. Este un jucător pe care clubul l-a dorit de mai multă vreme și au existat discuții de mai mult timp. Negocierile nu au fost deloc ușoare, dar totul este bine când se termină cu bine.

Sperăm să ajungă cât se poate de repede la nivelul echipei. Sper ca la ora primului meci oficial să fie apt din toate punctele de vedere. Este un jucător cu o calitate foarte bună, care evoluează pe un post deficitar”, a declarat Laszlo Balint.