De ce e Petrescu în război cu suporterii FCSB? “E hulit de oameni care n-au nicio valoare în lumea fotbalului”. Exclusiv

Bogdan Solomon 01.07.2023, 10:29
De ce e Petrescu în război cu suporterii FCSB? “E hulit de oameni care n-au nicio valoare în lumea fotbalului”. Exclusiv

Deși se numără printre legendele fotbalului românesc, fiind membru de seamă al Generației de Aur, Dan Petrescu a intrat în colimatorul suporterilor FCSB, care nu au ezitat să-l apostrofeze în nenumărate rânduri. Acum au ieșit la iveală mai multe detalii despre acest război.

Motivul pentru care Dan Petrescu e în război cu suporterii FCSB

Derby-urile din ultimii ani l-au transformat pe „Bursuc” într-o țintă a înjurăturilor și huiduielilor ultrașilor roș-albaștri, drept „răsplată” pentru cele patru titluri pe care a reușit să le cucerească alături de ardeleni. Anul trecut, un întreg stadion l-a înjurat ca la ușa cortului, în timp ce sărbătoarea victoria obținută la limită, scor 1-0.

Nici suporterii Universității Cluj nu s-au lăsat mai prejos din acest punct de vedere, cu atât mai mult cu cât între cele două cluburi există o rivalitate istorică. În direct la Playsport Live, Costin Curelea a taxat în termeni duri acest comportament, dând asigurări că Petrescu nu își dorește să fie „adulat”, ci doar să aibă parte de respect pentru munca depusă și performanțele obținute atât în perioada în care era pe teren, cât și din postura de antrenor.

„E genul de om care pune la suflet. Simte nevoia să fie respectat. Nu adulat, dar respectat pentru munca pe care a făcut-o ca jucător și antrenor. E normal să se simtă dezamăgit când e hulit în țara în care a făcut performanțe, de niște oameni care n-au nicio valoare în lumea asta a fotbalului”, ne-a declarat, în exclusivitate, fostul secund al lui Super Dan.

Ar fi rămas la CFR Cluj dacă reușea să cucerească din nou titlul?

De asemenea, Curelea a opinat că șansele ca Dan Petrescu să fi rămas la CFR dacă reușea să câștige din nou campionatul erau destul de mari și a dezvăluit motivele pentru care a dat curs propunerii venite din partea sud-coreenilor de la Jeonbuk. Clujul ar fi fost prima sa opțiune, dar situația generală l-a determinat să plece.

„E un club foarte organizat, cu totul pus la punct. Dacă o fi considerat că oferta este bună pentru el, normal că a mers la mai bine. Nu e genul de antrenor care să aștepte, preferă să muncească. Probabil că a avut discuțiile mai din timp, a simțit cum stăteau lucrurile. Poate că situația generală l-a făcut să plece de la CFR, Clujul e prima opțiune pentru el. Cred că ar fi rămas dacă am fi luat titlul”, a mai spus Costin Curelea în cadrul ediției de vineri, 30 iunie a emisiunii Playsport Live.

Urmăriți Playsport.ro și pe