De ce l-au vrut azerii pe Laurențiu Reghecampf cu orice preț. Clasamentul care l-a propulsat pe român la Neftci

Robert Zanfir 04.12.2022, 20:57
De ce l-au vrut azerii pe Laurențiu Reghecampf cu orice preț. Clasamentul care l-a propulsat pe român la Neftci

Laurențiu Reghecampf (47 de ani) ar fi între primii 250 de tehncieni în activitate ai lumii, potrivit presei din Azerbaijan. Ierarhia, realizată pe luna decembrie, ar fi unul dintre motivele pentru care fostul antrenor al FCSB este încă pe banca lui Neftci Baku.

Boală lungă, moarte sigură. Relația lui Laurențiu Reghecampf cu Neftci Baku pare să se îndrepte spre un singur deznodământ. Azerii îi anunță de mai mult timp plecarea, iar ultimul rezultat pare să precipite situația pentru român. Mai mult, Neftci a intrat pe mâna noii conduceri, iar șefii din actuala structură nu ar fi mulțumiți de activitatea fostului internațional al României.

De ce l-au vrut azerii pe Laurențiu Reghecampf cu orice preț

Neftci a pus capăt seriei bune din ultimul timp. Echipa lui Laurențiu Reghecampf a pierdut cu 0-4 acasă, în derby-ul cu Qarabag, iar fanii au luat foc: i-au cerut capul antrenorului! În 20 de meciuri pe banca azerilor, Reghecampf a reușit să strîngă 12 victorii, două egaluri și șase eșecuri.

Totuși, conform Sportinfo.az, ar exista un motiv cât se poate de concret pentru care conducerea l-ar proteja pe fostul antrenor al Universității Craiova. Într-o ierarhie realizată pe luna decembrie și care cuprinde 500 de antrenori, Reghecampf s-ar situa în prima jumătate, alături de un alt tehnician din campionatul intern: Gurban Gurbanov, chiar antrenorul liderului Qarabag.

Sursa amintită notează că Reghecampf se află pe locul 177, cu 1627 de puncte. Topul invocat de azeri este unul cât se poate de select. Pep Guardiola (2194), Jurgen Klopp (2112) și Jose Mourinho (2063 puncte) conduce clasamementul celor mai buni antrenori ai lumii.

Protejat sau nu de imaginea pe care o are, Reghecampf nu mai este în grațiile conducerii. Cu atât mai mult cu cât noii șefi au anunțat o ședință care va avea loc la mijlocul lunii decembrie și în care se va trage linie în ceea ce privește activitatea românului.

Dat la FCSB, Reghecampf vorbește despre viitorul la Neftci

Gigi Becali l-a numit pe Leo Strizu, ca paravan cu „licență” pentru Mihai Pintilii. Totuși, este așteptat ca situația echipei la nivelul băncii să se stabilizeze în pauza de iarnă. Una dintre țintele lui Gigi Becali ar fi chiar Laurențiu Reghecampf. Cu toate acestea, omul de afaceri neagă varianta:

„El are echipă, el antrenează, cum să-l iei de acolo? Poți să-l iei de acolo? Are salariu mare, un milion și jumătate. O să vedem, o să iau un antrenor, dar ce să fac? Să mă duc la antrenamente? Să iau un televizor să mă uit la ce fac? Să zic că a făcut doar o oră și jumătate? Nu ai pe cine să aduci, că nu știu să facă. Se dau deștepți, inteligenți, că au văzut ei la Klopp sau Mourinho și vor să facă tactică”, a spus Gigi Becali la Pro Arena.

Avem probleme de lot. Trebuie să obținem cât mai mult puncte până la pauza de iarnă. În pauză, vom încerca să ne pregătim mai bine și să aducem jucători care să întărească echipa. Nivelul echipei va fi mai bun după pauza de iarnă
Laurențiu Reghecampf.

Urmăriți Playsport.ro și pe