De ce nu va ajunge Gică Hagi selecționerul României! Secretul a fost dezvăluit de Gică Popescu

Bădulescu Silvian / 15.11.2021, 13:37
De ce nu va ajunge Gică Hagi selecționerul României! Secretul a fost dezvăluit de Gică Popescu

Partida cu Liechtenstein a fost ultima pentru Mirel Rădoi în calitate de selecționer al echipei naționale de seniori a României. „Tricolorii” au învins cu 2-0, prin golurile marcate de Dennis Man și Nicușor Bancu. Aceștia au terminat pe locul 3 în grupa J, cu 17 puncte acumulate.

„Nu, e interzis”

Fostul căpitan al naționalei, Gică Popescu, a comentat pe tema plecării lui Mirel Rădoi de la timona echipei naționale. Acesta a fost întrebat dacă vreunul dintre foștii colegi de generație, Gheorghe Hagi sau Dan Petrescu, ar putea prelua naționala.

Nu, e interzis. Colegilor mei din generația noastră le este interzis. Din câte știu, nu s-a întâmplat niciodată. Nici pe Gică, nici pe Dan, pe niciunul dintre ei. Eu consider, dacă vrei, că unul dintre aceștia ar trebui să preia echipa dacă pleacă Mirel. Nu știu dacă vor accepta, dar cel puțin ar trebui întrebați.

Am o anumită relație cu amândoi și din câte știu, nu au avut niciodată discuții legate de preluarea echipei naționale. Părerea mea este că unul dintre cei doi ar fi capabil” a spus „Baciul”.

Mai mult, prin „interzis”, Gică Popescu a vrut să spună că un antrenor greu, precum Dan Petrescu sau Gică Hagi, care nu acceptă compromisuri, nu ar putea fi candidați luați în considerare de către actuala conducere.

Să-l întrebe pe Hagi și să vadă ce răspuns vor primi. Prima dată să se discute cu Gică sau Dan. Sunt convins că s-ar găsi formula. Dar nu cred că vreunul dintre cei voi va fi întrebat” a mai spus acesta.

Cine preia naționala?

România a terminat pe locul 3 și nu va fi prezentă nici la barajele din luna martie. Pentru echipa națională urmează anul viitor o nouă campanie de Liga Națiunilor, unde ne vom regăsi tot în urma a doua.

Până atunci, rămâne întrebarea următoare: cine va fi selecționer? în acest moment, conducerea Federației Române de Fotbal nu trebuie să se grăbească în a-l înlocui pe Rădoi, ținând cont că urmează o perioadă în care nu vor mai fi meciuri internaționale oficiale pentru „tricolori”. Pe lângă Liga Națiunilor, vor fi trase anul următor și grupele preliminare pentru calificarea la Campionatul European din 2024, organizat în Germania, care vor debuta în martie 2023..

Au fost vehiculate mai multe nume în ultima lună pentru postul de selecționer: Cosmin Olăroiu, Marius Șumudică, Nicolae Dică, Adrian Mutu, Mircea Lucescu, ba chiar și nume străine, însă nu este nimic sigur în legătură cu niciunul. Totuși, în ultimele zile s-a vorbit și despre venirea „Briliantului” la cârma primei reprezentative. Rămâne de văzut ce se va întâmpla ulterior.