De ce nu vorbește Simona Halep despre cazul de dopaj. Misterul tăcerii jucătoarei din Constanța a fost dezvăluit

Radu Bordei 06.01.2023, 22:22
De ce nu vorbește Simona Halep despre cazul de dopaj. Misterul tăcerii jucătoarei din Constanța a fost dezvăluit

Simona Halep încă așteaptă să fie judecată după ce a fost depistată pozitiv cu roxadustat. Campioana noastră este suspendată provizioriu de trei luni de zile. Fostul lider mondial nu a comunicat nimic legat de subiect în această perioadă, doar și-a pregătit apărarea.

Motivul pentru care Simona Halep a stat tăcută în toată această perioadă. „Nu este sfârșitul”

Campioana de la Roland Garros și Wimbledon a „dispărut” pur și simplu din viața publică, după ce a anunțat că a fost depistată pozitiv cu roxadustat. Sportul românesc a fost zguduit de acest caz, iar fanii se întreabă ce va urma pentru Simona. Aceasta a anunțat doar că va lupta să își demonstreze nevinovăția, apoi nu a mai avut nicio ieșire în presă sau pe rețelele sociale. Un jurnalist care a urmărit îndeaproape acest caz a explicat de ce a adoptat sportiva această atitudine.

Totul este acum în mâna avocaților. De aceea, orice ieșire publică poate mai mult să dăuneze, de aceea cu siguranță a fost sfătuită să nu comenteze nimic. Eu nu cred că acesta va fi sfârșitul pentru ea, în tenis. Și spun asta, indiferent de durata suspendării. Patru ani este pedeapsa maximă, dar nu cred că se va ajunge acolo. Dacă vor fi doi ani, Simona ar avea 34 de ani și uitați-vă ce a putut să facă Serena la vârsta aceea.

Nu se compară cu situația Mariei Sharapova. Aceasta a folosit o substanță care era pe lista aceea de excepții medicale și în momentul în care s-au schimbat regulile și s-a introdus acea substanță pe lista celor dopante, s-a trimis un mail către jucători. Ea n-a citit acel mail și la trei luni a fost pasibilă de suspendare, și-a recunoscut vina. Problema este că aceste procese durează mult. Dacă va fi declarată nevinovată, a pierdut cel puțin 3 luni, a comentat Dragoș Suciu, la Digisport

Simona Halep spune adio oficial turneului Australian Open 2023

Finalistă în 2018, când a pierdut în fața lui Caroline Wozniacki, Simona Halep va trebui să mai aștepte cel puțin un an pentru a reveni pe hardul de la AO.

Simona Halep (31 de ani, locul 10 WTA) nu va putea participa la Australian Open. Organizatorii turneului au anunțat toate jucătoarele care vor putea accesa un wild card pentru turneul de la Antipozi. Simona Halep a sperat că poate scăpa de suspendarea provizorie din tenis până la soluționarea cazului său de dopaj.

„Obiectivul avocaților Simonei este să prezinte documente care o vor disculpa pe jucătoarea română și îi vor permite să apeleze la un wild card pentru Australian Open. Dacă se va întâmpla asta, va fi o răsturnare de situație în acest caz în care Simona a susținut mereu că este nevinovată”, au notat cei de la We Love Tennis. Nu va mai fi cazul, iar românca se va concentra pe dovedirea nevinovăției sale. Primul mare turneu de Grand Slam al anului se va desfășura între 16 ianuarie și 29 ianuarie.

Organizatorii turneului australian au anunțat numele jucătoarelor care au primit „wild card”: Venus Williams (SUA), Taylor Townsend (SUA), Jaimee Fourlis (Australia), Storm Hunter (Australia), Talia Gibson (Australia), Olivia Gadecki (Australia), Diane Parry (Franţa) şi Moyuka Uchijima (Japonia) vor putea intra pe tabloul principal.

Urmăriți Playsport.ro și pe