De ce refuză Victor Pițurcă să antreneze echipe mici. Fostul selecționer și-a dezvăluit condițiile pentru a reveni pe bancă

Robert Zanfir 02.09.2022, 16:46
De ce refuză Victor Pițurcă să antreneze echipe mici. Fostul selecționer și-a dezvăluit condițiile pentru a reveni pe bancă

Victor Pițurcă (66 de ani) a anunțat că va mai antrena în România doar în cazul unei oferte de nerefuzat. Fostul selecționer spune că a refuzat multe echipe, dar că nu va reveni în sistem decât în cazul unei oportunități de „lux”. Universitatea Craiova este ultima echipă pregătită de Victor Pițurcă. Se întâmpla în urmă cu trei ani!

Victor Pițurcă este selecționerul cu cel mai mare succes în ultimii 20 de ani, în fotbalul românesc. Ultimele trei calificări ale naționalei la turneele finale sunt legate de numele fostului atacant al Stelei. Cu toate acestea, Pițurcă nu a mai antrenat de trei ani de zile și pare tot mai aproape de retragerea definitivă din fotbal.

De ce refuză Victor Pițurcă să revină în fotbal

În septembrie 2019, Victor Pițurcă prelua Universitatea Craiova. Peste patru luni, fostul selecționer pleca din clubul lui Mihai Rotaru. A fost ultimul contact cu fotbalul al ex-atacantului. Pițurcă spune că și-a fixat anumite standarde și că nu va mai antrena în țară decât în cazul unei oferte peste medie.

„Nu mă reține nimic, dar până acum nu am primit o ofertă care să mă oblige să accept. Altfel aș fi acceptat cu siguranță.

Am avut contact numai cu echipe mici, nu accept să lucrez la nivelul ăsta. Mă refer la echipe din străinătate, nu se mai pune problema să antrenez în țară, e închis subiectul. Aș accepta numai o ofertă de nerefuzat”, a afirmat Pițurcă la Pro Arena.

Pițurcă îl critică pe Gigi Becali

Deși aproape retras din fotbalul românesc, Victor Pițurcă este la curent cu ceea ce se întâmplă în Superliga. Nu este deloc impresionat de transferurile celor de la FCSB. Mai mult, crede că Gigi Becali a irosit bani prin aducerea lui David Miculescu și a lui Andrea Compagno.

„Nu știu dacă Compagno este jucătorul de care avea nevoie FCSB. Nu cred. Nu vreau să-l supăr eu pe Gigi, dacă a plătit atâția bani pentru el și Miculescu… sunt bani foarte mulți, dar ei, specialiștii, știu mai bine. Probabil i-au urmărit și au crezut că e benefic că i-au transferat.

Cu 3 milioane Gigi putea aduce 2-3 jucători mult peste valoarea acestora. Miculescu a costat 1,7 milioane, dar ce-l recomandă? Ca să plătești o asemenea sumă în România, trebuie să-l recomande ceva.

Să vedem ce calități are, ce perspective are. Bine, perspectivă are, dat fiind faptul că are un fizic impozant. În rest, nu vreau să spun mai multe, e problema lui Gigi Becali”, a mai spus Pițurcă.

Nu mă interesează salarii de 15-20 de mii, ultima dată în Arabia Saudită am avut salarii de 200-300 de mii de euro pe lună,
Victor Pițurcă, pentru Gsp.

Urmăriți Playsport.ro și pe