Ciprian Deac, semnal de alarmă după eșecul cu Rapid: „Să ne dăm palme, să ne trezim!” Declarație superbă despre echipa lui Mihai Iosif + Aici toate reacțiile

Robert Zanfir / 17.10.2021, 22:42
Ciprian Deac, semnal de alarmă după eșecul cu Rapid: „Să ne dăm palme, să ne trezim!” Declarație superbă despre echipa lui Mihai Iosif + Aici toate reacțiile

Rapidul câștigă surprinzător cu CFR Cluj, 2-0, și relansează lupta pentru primul loc, în care campioana en-titre se distanțase la 9 puncte. Dubla lui Adrian Bălan aduce prima victorie a giuleștenilor din luna august, în timp ce ardelenii sunt la al doilea eșec în ultimele cinci etape.

Dan Petrescu a surprins total când a declarat, la conferința de presă dinaintea meciului cu Rapid, că este pentru prima dată mulțumit. Antrenorul nu și-a ascuns bucuria că are toți jucătorii la dispoziție. Cu toate acestea, CFR Cluj a fost de nerecunoscut la Mioveni, cu Rapid.

Deac, semnal de alarmă după eșecul cu Rapid: „Trebuie să ne dăm palme, să ne trezim!”

Ciprian Deac a declarat după meci că echipa sa a intrat pe teren pe vârfuri și că clujenii trebuie să se trezească

„Așa e când tratezi fotbalul cum l-am tratat noi în seara asta. Te pedepsește. Dacă te dăruiești și alegi, poți să bați orice adversar. Noi am trat pe vârfuri și ne-a costat. Dacă muncești, dacă te bați, cum s-au bătut ei în seara asta, câștigi.

Rapidul e un club mare, cu o galerie frumoasă, iar acest lucru s-a văzut în seara asta. Am fost de mic rapidist, am ținut cu această echipă și îmi este o echipă dragă. Nu se poate șterge cu buretele. Rapidul merita să fie acolo, în play-off.

Trebuie să ne trezim, să ne dăm două palme și să ne revenim cu picioarele pe pământ. Dacă nu ne trezim, nu văd un rezultat pozitiv. Să sperăm că ne trezim până la meciul de joi. Cred în calificare, se poate întâmpla orice”, a declarat Ciprian Deac.

Dan Petrescu: „Nu am ce să reproșez nimic nimănui”

„Ce să zic, e clar că nu a fost cel mai bun meci al nostru. Am intrat pe teren pe vârfuri. Nu am făcut lucrurile care au făcut CFR-ul mare, să ne batem, să luptăm. Sunt foarte surprins, am avut 14 zile în care ne-am pregătit foarte bine, echipa a arătat bine și a venit meciul oficial și am arătat invers.

Sunt la cald, nu aș vrea să dau declarații după care să îmi pară rău, dar sunt supărat pe toată echipa și inclusiv pe mine.

Nu știu ce a fost, o să am o discuție cu ei, o să revedem meciul. Dar nu avem timp, o să jucam joi cu o echipă extraordinara.

Mai sunt 28 de meciuri, se vor mai pierde meciuri, nu putem fi invincibili, dar trebuie să ne prezentăm mai bine în continuare.

Nu am ce să reproșez nimanui, nu putem să ne plângem de nimic, nici de arbitru, nici de teren, de nimeni.

Eu sunt convins că Alkmaar se va califica, dar noi trebuie să strângem rândurile, tre să facem ce făceam înainte, ne băteam, ne apăram bine și scoteam maxim din orice fază”, a declarat Dan Petrescu, după meci.

Andrei Burcă: „Ne-am prezentat lamentabil”

Andrei Burcă a avut un discurs foarte sincer, după eșecul fără drept de apel. Fundașul spune că CFR nu a fost o echipă și că este nevoie de mobilizare, pentru a nu intra în criză:

„Din punctul meu de vedre, nu e nimic de spus. Ne-am prezentat lamentabil azi, n-a fost nici măcar o echipă, cum vorbim înainte de fiecare meci, s-au făcut şi greşeli individuale. Am întâlnit o echipă arţăgoasă, care a ştiut ce vrea de la acest meci şi a meritat victoria.

Aveam şi noi informaţii că nu vor avea fundaş dreapta, ne-au surprins, consider că la noi a fost cheia, ne-am prezentat foarte prost în această seară, trebuie să recunoaştem, trebuie să privim lucrurile în faţă.

Trebuie să vedem adevărul, pentru că nu ne putem ascunde după acest joc şi ştim că trebuie să strângem rândurile, trebuie să demonstrăm cine are caracter, pentru că joi ne aşteaptă o partidă foarte dificilă. Este un spirit Rapidul, felicitări în această seară, dar trebuie să ne dea de gândit această partidă.

Sper să ne mobilizăm, pentru că n-am făcut puncte în Europa şi acum am pierdut în această seară. Joi o să venim după o înfrângere şi trebuie să facem ceva să câştigăm această partidă. Bineînţeles că avem şanse de calificare, jucăm meciul direct şi trebuie să ne prezentăm foarte bine joi şi să încercăm să câştigăm această partidă”, a declarat Andrei Burcă la Telekom TV.

RAPID – CFR CLUJ 2-0. ECHIPELE DE START

Rapid: Moldovan – Săpunaru, Dandea, Dr. Grigore, Morais – Al. Albu, Crepulja – Sefer, Stahl, Hlistei – Ad. Bălan
Rezerve: Drăghia, Ilie, Marzouk, Ioniţă, Demci, Barbu, Florică, Nastos, Costin
Antrenor: Mihai Iosif

CFR Cluj: Hindrich – Cr. Manea, Burcă, Cestor, Camora – A. Păun, Boateng, C. Deac – Chipciu, Alibec, Omrani
Rezerve: Bălgrădean, Fl. Ştefan, Graovac, Bordeianu, Sigurjonsson, Culio, Gîdea, Costache, Debeljuh
Antrenor: Dan Petrescu

Cel mai important lucru este că nu avem niciun accidentat și eu sunt foarte fericit. Trebuie să aleg acum… o să am probleme să aleg. Până acum altele erau problemele. Jucătorii erau accidentați. Mi se pare că sunt mult mai bine fizic toți. Acum trebuie să aleg eu cel mai bun 11 și să începem să câștigăm. Asta trebuie să faci la CFR, să câștigi meciuri.
Dan Petrescu, înainte de Rapid – CFR