Decesul care l-a distrus pe Gică Hagi. Marele regret al celui mai mare fotbalist român al tuturor timpurilor

Andrei Alexandra 03.12.2022, 15:05
Decesul care l-a distrus pe Gică Hagi. Marele regret al celui mai mare fotbalist român al tuturor timpurilor

Unul dintre cele mai grele momente din viața lui Gică Hagi a fost reprezentat de decesul tatălui său, Iancu.

Gică Hagi, distrus de decesul tatălui său, Iancu: „Era mereu acolo, știa tot despre mine”

Decesul lui Iancu Hagi, tatăl lui Gică Hagi, a fost poate cel mai greu moment din viața celui mai mare fotbalist român al tuturor timpurilor. Într-un interviu pe care l-a acordat în urmă cu mai mulți ani, fostul lider al „Generației de Aur” și-a adus aminte de cât de mult l-a susținut tatăl său pe drumul sportului.

Când avea posibilitatea, Iancu Hagi era prezent la antrenamentele și meciurile fiului său. Însă, niciodată nu avea nimic de comentat. Gică Hagi nu a primit nici laude, dar nici critici din partea tatălui său pe tot parcursul carierei. Ce a primit în schimb? Susținere necondiționată!

Deși îi era mereu aproape fiului său, Iancu Hagi a ratat un moment foarte important din cariera lui Gheorghe Hagi. Debutul acestuia în prima divizie a fotbalului românesc, care s-a produs la data de 11 septembrie 1982, într-un meci SC Bacău – Farul Constanța 3-0. La acea dată, Gheorghe Hagi avea doar vârsta de 17 ani, 7 luni și 7 zile.

Iancu Hagi nu și-a putut vedea pe viu fiul în acel moment special, însă nu din cauză că nu și-a dorit, ci pentru că se afla la mare distanță, în Irak mai precis, unde era plecat cu munca:

„Când am debutat eu în Divizia A, tata era plecat în Irak, să muncească”, și-a amintit Gică Hagi, potrivit wowbiz.ro.

Actualul patron al Farului Constanța a ținut să precizeze, însă, suportul uriaș pe care i l-a oferit tatăl său:

„Tata venea tot timpul la antrenamente. Eu nu-l vedeam niciodată, dar el era acolo. Nu comenta niciodată, nu-mi spunea dacă fac bine sau rău la antrenamente. Nu-mi spunea dacă am jucat bine la meciuri, cum fac părinții acum.

Dar era lângă mine, mă susținea și știa tot despre mine”, a mai dezvăluit Gică Hagi.

Iancu Hagi a încetat din viață în anul 1997, cu aproximativ un an înainte de nașterea nepotului său, Ianis Hagi. Pierderea tatălui a fost un moment extrem de greu pentru Gică Hagi, care din nefericire, în anul 1999, și-a pierdut și mama, când Ianis avea doar patru luni de zile.

Gică Hagi a primit prima minge de fotbal la 5 ani și a fost răsfățatul familiei

Gică Hagi a fost foarte atașat de părinții lui și, având în vedere faptul că a fost singurul băiat al familiei, a fost foarte răsfățat încă de mic.

Într-un alt interviu pe care l-a acordat în trecut, interviu publicat pe blogul jurnalistului Matei Udrea, Gică Hagi dezvăluia că la cinci ani a primit prima minge de fotbal:

„La cinci ani. Eu am cerut-o la trei ani. Jucam fotbal pe stradă, la şcoală, peste tot.

Stadionul era pe deal. Iar eu, pentru că eram mai mic, trebuia să mă duc mereu de sus până jos să iau mingea, atunci când sărea şi se ducea la vale. Aşa am început. Copil de mingi. Apoi, când am primit mingea, mă jucam în curte.

Eram un copil foarte dinamic. Şi răsfăţat, în acelaşi timp, pentru că părinţii mei pierduseră un copil înainte, un băiat, între cele două surori, şi pe urmă, când am venit eu pe lume, m-au răsfăţat…

Îmi făceau toate poftele! Închipuie-ţi că nu începeau să mănânce până nu alegeam eu ce vreau să mănânc din ce era pe masă! Asta era masa familiei, masa mare, sâmbătă şi duminică”, dezvăluia Gică Hagi.

Dănuț Lupu uită de conflictele cu Gică Hagi și-l recomandă pe Ianis înlocuitor pentru tatăl său la echipa națională.

Urmăriți Playsport.ro și pe