Dănuț Lupu uită de conflictele cu Gică Hagi și-l recomandă pe Ianis înlocuitor pentru tatăl său la echipa națională

Olteanu Ștefan 03.12.2022, 14:20
Dănuț Lupu uită de conflictele cu Gică Hagi și-l recomandă pe Ianis înlocuitor pentru tatăl său la echipa națională

Dănuț Lupu se declară încântat de calitățile tehnice pe care le are fiul lui Gică Hagi și spune că, în acest moment, Ianis este singurul român care merită să poarte tricoul cu numărul 10 la echipa națională.

Ianis Hagi, singurul „decar care poate să câștige un meci de unul singur”. Dănuț Lupu, cuvinte mari pentru fiul lui Gică Hagi

Ianis Hagi este așteptat cu mult entuziasm să revină după accidentarea cumplită pe care a suferit-o în ianuarie 2022, atât de Rangers, echipa sa de club, cât și de naționala României, iar Dănuț Lupu, fost mare mijlocaș la Dinamo și Rapid, a explicat de ce fiul lui Gică Hagi este, în acest moment, unicat în fotbalul din țara noastră.

În opinia lui Dănuț Lupu, Ianis Hagi este singurul jucător cu adevărat tehnic pe care îl mai are România și singurul care merită să poarte tricoul cu numărul 10 la echipa națională.

De asemenea, mijlocașul în vârstă de 24 de ani al celor de la Rangers este văzut ca fiind capabil să decidă soarta unui meci de unul singur:

„Dintre toţi jucătorii pe care îi are echipa naţională, în afară de Ianis Hagi, care am putea să spunem că ar putea să preia acest rol, momentan cred că echipa naţională nu are jucător un decar, care poate să câştige un meci de unul singur.

E o problemă acum în fotbalul mondial, gândiţi-vă câţi decari avea o echipă, 3-4, acum dacă mai sunt vreo 5-6 care mai putem spune că sunt mingicari. Asta e din cauza faptului că antrenorii au făcut din fotbal o matematică, nu mai e plăcerea aia de a juca fotbal, pe toată lumea interesează doar rezultatul şi nimic altceva”, a declarat Dănuț Lupu, potrivit AS.ro.

Pe 8 octombrie 2021, în unul dintre ultimele meciuri pe care Ianis Hagi le-a jucat pentru naționala României înainte de accidentare, a marcat un gol superb în deplasare cu Germania.

Ianis Hagi va fi liderul naționalei, susține și Dorinel Munteanu

Ianis Hagi a ajuns recent și pe buzele lui Dorinel Munteanu, cel mai convocat jucător din istoria echipei naționale de fotbal a României. În cadrul unei ediții a emisiunii Playsport LIVE, fostul component al „Generației de Aur” spus că Ianis Hagi ar putea fi în viitorul apropiat liderul de care naționala României are atât de mare nevoie:

„Pe mine m-a surprins Ianis la Glasgow, sau mai curând mă surprindea antrenorul. Făcea meciuri foarte bune, apoi era rezervă. Nu știu ce se întâmpla cu el. El este un jucător cu calități deosebite, care poate ajuta cu mult mai mult echipa națională. El poate fi liderul, dacă i se dă încredere sută la sută.

Dar el nu a jucat foarte constant. Am avut o generație bună, cea din 2019. Chiar credeam că 3-4 jucători vor confirma la nivel mare. Noi vrem să construim 4-5 ani, dar noi pierdem toate jocurile. Păi cum să construiești când pierzi mereu, sau când jucătorii nu evoluează la echipele lor”, a declarat Dorinel Munteanu, la Playsport Live.

23 de selecții are Ianis Hagi în prima reprezentativă a României, pentru care a marcat și două goluri. La Rangers, unde este așteptat să revină pe teren în curând, a marcat 15 goluri și a oferit 21 de pase decisive, în 85 de meciuri.

Cota de piață a lui Ianis Hagi este de 7.000.000 de euro, conform Transfermarkt.

Urmăriți Playsport.ro și pe