Decizie de ultim moment a Larisei Iordache, înaintea startului Jocurilor Olimpice. “Mă doare foarte rău glezna”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 21.07.2021, 18:54

Decizie de ultim moment a Larisei Iordache, înaintea startului Jocurilor Olimpice. Gimnasta în vârstă de 25 de ani trece printr-o perioadă extrem de dificilă. În urmă cu aproape o lună ea și-a pierdut mama. Femeia a pierdut lupta cu o boală necruțătoare de care suferea de ceva timp, anunțul fiind făcut chiar de Larisa pe rețelele de socializare.

Sufletul să îți rămână liniștit, mami! Mereu în inima, sufletul și mintea mea, vei rămâne cel mai puternic om din lume. Te iubesc”, a scris la acel moment Larisa Iordache.

Decizie de ultim moment a Larisei Iordache, înaintea startului Jocurilor Olimpice. “Mă doare foarte rău glezna”

Mai mult, cu doar câteva zile înaintea startului Jocurilor Olimpice de la Tokyo, Federația Română de Gimnastică a făcut un anunț trist pentru fanii sportivei. Larisa Iordache a luat decizia de a participa doar la proba de bârnă din cadrul competiției de gimnastică din Japonia. Ea a explicat că a luat această hotărâre din cauza unei accidentări la gleznă.

Mă doare foarte rău glezna. Durerile sunt foarte greu de suportat. Am avut antrenament şi în sala de competiţii, iar bârna pe care vom concura îmi place foarte mult. Sper ca în calificări să am o zi bună, să fiu liniştită când mă voi prezenta în faţa arbitrelor”, a spus Larisa Iordache conform comunicatului transmis pe frgimnastica.com.

De asemenea, în comunicat se arată și că Marian Drăgulescu s-a antrenat pentru prima dată în cunoscuta sala Ariake Gymnasium Centre. Singurul reprezentant al României în concursul masculin s-a arătat mulțumit de nivelul de pregătire pe care l-a atins înaintea debutului competiției. Totodată, el a explicat că mai are nevoie de puțin timp pentru a face ultimele reglaje.

Am două sărituri încă foarte valoroase în acest moment. Mai am de muncit încă două zile pentru a pune la punct ultimele detalii”, a spus Marian Drăgulescu.

Alături de Larisa Iordache, în proba de bârnă va concura și Maria Holbură. De altfel, ea va participa la toate cele patru probe ale concursului de gimnastică.

Programul competiției de gimnastică de la Jocurile Olimpice de la Tokyo

24 iulie, ora 10 ( 4, ora României)- concursul de calificări masculin, Marian Drăgulescu va concura în a IV-a rotație, din prima subdiviziune
25 iulie, ora 15.10 (9.10, ora României, concursul de calificări feminin, Larisa Iordache și Maria Holbură vor concura în cea de a III-a subdiviziune)
26 iulie, ora 19 ( 13, ora României)- finala pe echipe în concursul masculin;
27 iulie, ora 19.45 ( 13.45, ora României)- finala pe echipe în concursul feminine;
28 iulie, ora 19.15 ( 13.15, ora României)- concursul individual compus masculin
29 iulie, ora 19.50 ( 13.50, ora României)- concursul individual compus feminine
1 august, ora 17.00 (10, ora României), finalele pe aparate la sol și cal cu mânere, masculine, sărituri și paralele, la feminin;
2 august, ora 17.00, finalele la inele și sărituri (18.54), la masculin, și la sol (18.00), la feminin;
3 august, ora 17.00, finalele la paralele și bară, masculine, și la bârnă (17.48), la feminin.