Decizie de ultimă oră luată de Gigi Becali. I-a mărit salariul lui Cordea

Olteanu Ștefan / 29.09.2021, 18:24

Gigi Becali a luat o decizie de ultimă oră la FCSB și i-a mărit salariul unuia dintre preferații săi. Este vorba despre Andrei Cordea (22 de ani), jucător pe care Becali l-a adus în această vară de la Academica Clinceni. Mijlocașul s-a adaptat rapid în echipa roș-albaștrilor și a devenit om de bază. În acest context, finanțatorul i-a oferit o primă răsplată.

Mărire de salariu pentru Andrei Cordea: decizie de ultimă oră luată de Gigi Becali

Impresionat de evoluțiile constante pe care le-a avut Andrei Cordea la FCSB, Gigi Becali a luat o decizie de ultimă oră. Finanțatorul vicecampioanei este gata să îl răsplătească financiar pe mijlocașul de 22 de ani. Cordea a sosit la FCSB în această vară, când a fost adus de la Academica Clinceni. Încă de la primele apariții în echipa roș-albaștrilor, Cordea a reușit să îl impresioneze pe Gigi Becali. El a fost unul dintre cei mai constanți fotbaliști ai echipei în acest sezon. În 13 partide, Cordea a marcat 3 goluri și a oferit 4 pase decisive.
În acest context, Gigi Becali l-a chemat la renegocieri și i-a făcut o promisiune interesantă. Dacă va continua să evolueze la fel de bine, în perioada următoare îi va acorda o mărire considerabilă de salariu.

El încasează în prezent la FCSB un salariu de 7000 de euro pe lună, însă potrivit ProSport, Gigi Becali i-l va mări la 10.000 de euro. Cerința patronului este una simplă: Cordea să joace la fel de bine ca până acum.
Nu pare o sarcină foarte dificilă, având în vedere că de când a venit la FCSB, Cordea nu a lipsit din echipă în niciun meci. Din cele 10 meciuri pe care le-a jucat în Liga I, în 9 a început ca titular.
Cota de piață a lui Cordea este de 600.000 de euro, conform Transfermarkt.

Pohta lui Gigi Becali e pe cale să se împlinească și FCSB ar putea să se mute în Ghencea.

A debutat la echipa națională în această toamnă

Evoluțiile constante pe care le-a avut la FCSB l-au determinat pe selecționerul Mirel Rădoi să apeleze la serviciile sale în această toamnă. Cordea a debutat în victoria cu Liechtenstein de pe teren propriu, scor 2-0, iar ulterior a fost trimis pe teren și în egalul cu Macedonia de Nord, scor 0-0.
Cel mai probabil, el va fi convocat din nou și pentru meciurile din luna octombrie. România va înfrunta Germania, pe 8 octombrie și Armenia, pe 11 octombrie, în preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2022.

Andrei Cordea și-a făcut junioratul în italia, la Novara. În 2019, el a fost împrumutat timp de un sezon la FC Hermannstadt, după care în 2020 a fost transferat definitiv de Academica Clinceni.
Din vară el evoluează pentru FCSB. Gigi Becali dezvăluia la momentul transferului cum a fost convins să îl aducă pe Cordea:

Nici eu nu îl cunoșteam, l-am văzut la un singur meci, la meciul cu noi. Pe mine nu m-a impresionat golul, ci cum a jucat. A jucat extraordinar. Are o statură robustă, puternică, dribla, am zis că ăsta e fotbalist. Eu îi mai și încerc, îi verific.
Cordea e fotbalist adevărat. Cordea o să poată juca orice post. Cordea, asta vă spun eu, nu că-l schimb eu sau nu, nu va mai lipsi niciodată din primul unsprezece”, spunea Gigi Becali, la PRO X.

Contractul lui Cordea cu FCSB este valabil până în iunie 2025.

Colaj Foto : Fasui Alin Andrei