Decizie de ultimă oră luată de LeBron James. Ce se întâmplă cu marele star din NBA: „Din respect”

Alex Cazacu 19.07.2023, 12:15

În semn respect pentru legenda Bill Russell, LeBron James va renunța la numărul 6. Starul NBA va reveni la numărul 23 în sezonul viitor din liga nord-americană de baschet. Anunțul a fost făcut chiar de către Rich Paul de la Klutch Sports Group, agentul baschetbalistului american.

Decizie de ultimă oră luată de LeBron James. Starul NBA revine va purta din nou maioul cu numărul 23

Într-un interviu pentru ESPN, Rich Paul, agentul lui LeBron, James a declarat că baschetbalistul a luat această decizie din respect față de regretatul Bill Russel. ”Este decizia lui LeBron. A ales să facă asta din respect pentru Russell”, a spus agentul sportiv.

Legendarul Bill Russel a trecut în neființă vara trecută, la vârsta de 88 de ani. Prin urmare, NBA a retras maioul cu numărul 6, prima dată în istoria ligii nord-americane de baschet când un jucător a fost onorat în acest mod. Totuși, jucătorii care purtau numărul 6 la acea vreme au puteau păstra numărul dacă doreau să facă asta.

LeBron James, despre decizia de a reveni la numărul 23

Acesta a fost și cazul lui LeBron, el păstrând numărul din motive logistice. Ei bine, în această vară, superstarul american a decis să revină la maioul cu numărul 23. Reamintim că James a purtat acest număr în perioada 2003 – 2010, dar și între 2014 și 2021, potrivit espn.com.

”Pentru noi a fost sfâșietor să pierdem un astfel de mode (n.red. – Bill Russel). Indiferent dacă joci, vezi meciul sau o parte din joc, știm cu toții ce a însemnat Bill Russell pentru NBA și pentru Celtics. Nu sunt sigur dacă voi continua să port numărul 6 în acest sezon, însă acum îl port în onoarea lui. Înseamnă foarte mult pentru mine”, a spus James pentru ESPN la începutul cantonamentului, în septembrie 2022.

Decizie de ultimă oră luată de Lebron James. Starul NBA revine la maioul cu numărul 23
Decizie de ultimă oră luată de Lebron James. Starul NBA revine la maioul cu numărul 23

Russell a fost de 11 ori campion cu Celtics, de cinci ori MVP și de 12 ori All-Star. El a devenit primul antrenor principal de culoare din istoria NBA, câștigând ultimele sale două inele ca jucător-antrenor pentru Boston. Cunoscut ca cel mai mare câștigător al acestui sport, Russell a fost onorat în 2009, când trofeul MVP al finalei NBA a fost numit după el.

Inițial, James a purtat numărul 6 în competiția internațională pentru echipa SUA, apoi în cele patru sezoane petrecute la Miami Heat. Asta pentru că NBA retrăsese deja numărul 23 în onoarea lui Michael Jordan. În perioada 2014 – 2021, LeBron s-a întors la maioul cu numărul 23, apoi a revenit la cel cu numărul 6, în ultimele două sezoane pentru Lakers.

Urmăriți Playsport.ro și pe