Denver Nuggets o învinge pe Lakers și e prima finalistă NBA din acest sezon. Nikola Jokic și-a dus echipa pentru prima dată în istorie în ultimul act

Alex Cazacu 23.05.2023, 13:31
Denver Nuggets o învinge pe Lakers și e prima finalistă NBA din acest sezon. Nikola Jokic și-a dus echipa pentru prima dată în istorie în ultimul act

Denver Nuggets câștigă prima apariție în finală cu Lakers, devenind prima finalistă NBA din acest sezon. Nikola Jokic și-a dus echipa pentru prima dată în istorie în ultimul act. Baschetbalistul a avut nu mai puțin de 30 de puncte, 14 recuperări și 13 pase. Denver Nuggets s-au calificat luni seara în finala NBA pentru prima dată în istoria echipei, câștigând în fața celor de la Los Angeles Lakers (scor 113-111).

Denver Nuggets o învinge pe Lakers cu scorul de 113-111

Jokic nu este singurul care s-a făcut remarcat la meciul de luni seară dintre Nuggets și Lakers. Jamal Murray a marcat 25 de puncte pentru Nuggets, depășindu-l în prima repriză pe LeBron James. Acesta din urmă a terminat cu 40 de puncte, 10 recuperări și nouă pase decisive.

Chiar și așa, nici măcar cel mai mare marcator din istoria NBA nu i-a putut opri pe Nuggets să obțină cea de-a șasea victorie consecutivă. LeBron a ratat două lovituri de egalitate în ultimele secunde, Aaron Gordon blocându-i mingea chiar la semnalul de final, scrie nba.com.

Jokic a obținut a opta triplă-dublă din playoff până în al treilea sfert, doborând recordul NBA al lui Wilt Chamberlain din 1967 pentru triple-duble într-un singur postsezon. Sârbul a condus, de asemenea, efortul de apărare al celor de la Nuggets. Chiar dacă a primit cel de-al cincilea fault la jumătatea celui de-al patrulea sfert.  Când Denver a avut nevoie de o marcare, Jokic a făcut și asta.

Denver Nuggets o învinge pe Lakers și e prima finalistă NBA din acest sezon
Denver Nuggets o învinge pe Lakers și e prima finalistă NBA din acest sezon

Cum s-a desfășurat partida dintre Denver Nuggets și Lakers

Lakers au șters un deficit de șapte puncte și au egalat, însă Jokic a marcat un coș de 3 puncte. Cu doar 1 minut înainte de finalul meciului, Anthony Davis a înscris două aruncări libere, egalând scorul. Apoi, Jokic a trecut pe lângă acesta și a marcat coșul de departajare. Cu 26 de secunde înainte de soneria de final, James a ratat o săritură puțin mai neobișnuită.

Denver i-a eliminat pe Lakers pentru prima dată în opt întâlniri din playoff, câștigând probabil câteva zile libere înainte de finală. Asta în situația în care Boston Celtics nu reușesc să câștige în finala de Est.

Înfrângerea a pus capăt revoluției incredibile celor de la Lakers. După ce și-au întărit poziția și au ajuns în postsezon, cu două luni de joc puternic, Lakers au eliminat-o pe Memphis, iar apoi pe Golden State. Confruntându-se cu eliminarea pentru prima dată în remarcabila lor serie de playoff, James și Lakers au răspuns cu cea mai bună jumătate de meci a seriei.

Urmăriți Playsport.ro și pe