Deian Sorescu, transfer de 1 milion de euro în străinătate. Iuliu Mureșan, detalii despre mutarea iernii la Dinamo

Robert Zanfir / 02.01.2022, 16:31
Deian Sorescu, transfer de 1 milion de euro în străinătate. Iuliu Mureșan, detalii despre mutarea iernii la Dinamo

Iuliu Mureșan anunță că Deian Sorescu are toate șansele să plece în străinătate, în această iarnă. Administratorul special din „Ștefan cel Mare” a vorbit și despre suma pe care o așteaptă clubul.

Plecarea lui Deian Sorescu de la Dinamo le-ar putea oferi roș-albilor un respiro important în încercarea de a echilibra balanța financiară a clubului. Jucător polivalent, bănățeanul este considerat cel mai important fotbalist din acest moment, în Ștefan cel Mare. După ce a fost aproape de FCSB, Sorescu ar fi intrat recent în atenția celor de la Universitatea Craiova.

Deian Sorescu, transfer de 1 milion de euro în străinătate. Iuliu Mureșan, detalii despre mutarea iernii la Dinamo

Cu toate acestea, Iuliu Mureșan spune că Sorescu este pe cale să ajungă, cel mai probabil, într-un campionat din afara țării.

„Da, sigur, de ce nu, Sorescu este de vânzare în iarna aceasta. E jucătorul cel mai valoros din club. E singurul care are oferte concrete. A avut şi în vară şi are şi acum.

Dacă lucrurile vor decurge normal, iar negocierile vor fi bune pentru toate părţile, s-ar putea realiza transferul lui Deian Sorescu la altă echipă.

Sincer, pe mine nu m-a căutat nimeni (despre interesul celor de la Universitatea Craiova – n..r.), dar sunt ceva echipe de afară. E un jucător de care ne despărţim cu greu”, a declarat Iuliu Mureşan, pentru Telekom Sport.

1 milion de euro, prețul lui Deian Sorescu

Deian Sorescu a reușit 8 goluri și 1 pasă decisivă în cele 19 meciuri jucate în acest sezon de Liga 1. Administratorul special al lui Dinamo spune că prețul cerut de Dinamo este în jurul sumei de 1 milion de euro.

„E un om de caracter, un băiat de caracter. E cel mai valoros jucător din lotul lui Dinamo. Da, pe acolo e suma (1 milion de euro, n.r.).

Nu mi se pare o sumă mare, ţinând cont… Nu contează situaţia în care e Dinamo, contează valoarea lui. Într-o echipă care nu merge bine, nefiind atacant, să dai opt goluri, asta contează.

E vorba de valoarea lui, valoare pe care şi-ar pune-o mult mai bine în evidenţă într-o echipă care joacă mai bine şi care vine cu mai multe atacuri, mai multe combinaţii”, a mai spus Iuliu Mureșan.

FC Argeș, FCSB, Botoșani, Universitatea Craiova și UTA sunt primele adversare ale lui Dinamo în 2022.

Bănuiesc că un jucător de nivelul lui Deian Sorescu este interesant pentru orice echipă de la noi.
Victor Becali

1,9 milioane de euro este cota lui Deian Sorescu, conform transfermarkt.