Demis de Universitatea Craiova, Laszlo Balint și-a spus supărarea pe Facebook: „Dacă primești nu ca răspuns”

Olteanu Ștefan 10.08.2022, 11:30
Demis de Universitatea Craiova, Laszlo Balint și-a spus supărarea pe Facebook: „Dacă primești nu ca răspuns”

Laszlo Balint (43 de ani) a pregătit-o pe Universitatea Craiova în intervalul iunie – august 2022 și a fost demis pe banca echipei după doar șapte meciuri oficiale. În locul său, Mihai Rotaru l-a instalat în funcția de antrenor pe Mirel Rădoi.

Laszlo Balint, prima reacție după ce a fost demis de Universitatea Craiova. Antrenorul își face curaj singur

Un șut în fund, un pas înainte, în acest fel vede Laszlo Balint aventura pe care a avut-o la Universitatea Craiova, de unde a fost demis după doar șapte meciuri oficiale.

Tehnicianul a fost instalat în funcția de antrenor la data de 13 iunie 2022, când a mers în Bănie să îl înlocuiască pe Laurențiu Reghecampf. Neînvins în amicalele din perioada de pregătire, Laszlo Balint a început cu stângul sezonul 2022 – 2023 și rezultatele obținute nu au convins conducerea.

În Superliga, Universitatea Craiova a obținut o singură victorie, două egaluri și a încasat o înfrângere, fiind doar pe locul 9 după primele patru etape. De asemenea, oltenii sunt la un pas să fie eliminați din turul trei preliminar al Conference League, după ce au pierdut manșa tur în fața ucrainenilor de la Zorya, scor 0-1.

În runda precedentă a Superligii, Universitatea Craiova a obținut prima și singura victorie în campionat sub comanda lui Laszlo Balint, scor 2-1 în fața rivalei FC U Craiova. Cu toate acestea, prestația echipei nu a fost nici pe departe convingătoare și acest duel a dus la demiterea antrenorului.

Laszlo Balint nu se lasă afectat de experiența nereușită din Bănie și vede totul într-o notă pozitivă:

„Dacă eșuezi, să nu renunți niciodată. Pentru că un „eșec” înseamnă „primul pas în învățare”. Sfârșitul nu e sfârșit. De fapt, „sfârșitul” înseamnă că „efortul nu moare niciodată”. Dacă primești un „nu” ca răspuns, amintește-ți că „nu” înseamnă „următoarea oportunitate””, este citatul pe care l-a publicat Laszlo Balint, pe rețelele de socializare.

Laszlo Balint, mesaj după despărțirea de Universitatea Craiova
Laszlo Balint, mesaj după despărțirea de Universitatea Craiova

Mirel Rădoi, mesaj pentru Laszlo Balint la prima conferință de presă. „Vreau să încep prin a-i mulțumi”

Așa cum Playsport.ro a anunțat în exclusivitate, Mirel Rădoi a bătut palma cu Mihai Rotaru și a devenit cel mai scump antrenor angajat vreodată în Bănie.

Fostul selecționer a semnat o înțelegere valabilă până în 2024 și va fi răsplătit lunar cu un salariu de 17.000 de euro. La prima conferință de presă susținută în calitate de antrenor al Craiovei, Rădoi i-a mulțumit lui Laszlo Balint pentru munca depusă:

„Recunosc că sunt puțin emoționat. N-o să auziți cuvinte mărețe de la mine. Am venit să muncesc în primul rând. Să rezolvăm problemele care sunt. Ar însemna să nu fim sinceri dacă am spune că nu sunt probleme. Pentru că dacă nu ar fi fost probleme nu aș fi fost în fața dumneavoastă și probabil că Gyuszi (n.r. Laszlo Balint) ar fi continuat.

Vreau să încep prin a-i mulțumi lui Gyuszi pentru ce a făcut împreună cu staff-ul. De aici încolo noi va trebuie să continuăm lucrurile pozitive pe care le-au realizat. Și să încercăm să schimbăm lucrurile care nu au funcționat.

N-o să vă spun cuvinte mărețe. Pentru că nu putem să promitem ceva ce nu avem în mână. Indiferent despre ce mari performanțe vorbim. Nu pot fi făcute decât dacă luăm fiecare partidă în parte.  Iar cel mai important meci pentru noi este cel de joi (n.r. cu Zorya, din Conference League).

Este un vis îndeplinit. Voiam ca la un moment dat să ajung la unele cluburi la care am jucat sau am vrut sa joc”, a transmis Mirel Rădoi.