Demisia lui Mirel Rădoi, parte dintr-un plan laborios pus la cale de fostul selecționer al României: „A premeditat”

Gabriel-Alexandru Ioniță 08.12.2022, 18:46
Demisia lui Mirel Rădoi, parte dintr-un plan laborios pus la cale de fostul selecționer al României: „A premeditat”

Ilie Dumitrescu este de părere că Mirel Rădoi a plănuit dinainte că își va da demisia la finalul meciului cu FC Argeș din Cupa României, ci nu a luat decizia pe moment, așa cum a lăsat să pară. Inițial, la flash-interviul de după partidă, fostul selecționer a spus că nu vrea să își dea demisia, ci își dorește ca problemele din interiorul clubului să se rezolve.

Ilie Dumitrescu nu crede că Mirel Rădoi a decis pe moment să își dea demisia de la Universitatea Craiova

Ulterior, după doar câteva minute, Rădoi a revenit și și-a anunțat plecarea de la Universitatea Craiova. Aproape toată lumea a speculat că a fost vorba despre o decizie luată în mod spontan de către antrenorul în vârstă de 41 de ani. Ilie Dumitrescu nu crede însă acest lucru.

„Am spus-o, cred că trebuia sa se meargă pe continuitate. Dacă Rădoi a luat decizia asta, sunt lucruri de care nu putem să ne dăm seama. Când ieși pe post și spui ‘Problemele sunt din interior’, înseamnă probleme cu cei din conducere și din vestiar.

Când nu mai poți să gestionezi situația și îți dai demisia… cred că Rădoi pregătea tot ce s-a întâmplat. A fost premeditat! Nu cred că s-a răzgândit în câteva minute. Ce înseamnă asta? Nu cred că s-a implicat domnul Rotaru. Nu s-a întâmplat cu niciun antrenor.

Rădoi nu s-a mai simțit confortabil nici în vestiar, nici în relația cu conducerea”, a spus fostul internațional român potrivit digisport.ro.

Mihai Rotaru, extrem de dezamăgit de comportamentul fostului său antrenor

La scurt timp după această declarație a lui Ilie Dumitrescu, Mihai Rotaru, acționarul majoritar al Universității Craiova, a intrat în direct și a vorbit despre acest subiect. El s-a arătat foarte dezamăgit de modul în care a ales Rădoi să își încheie socotelile cu clubul din Bănie. Mai ales că, până la acel moment, Rotaru nici nu fusese anunțat de această decizie a antrenorului.

Nu, niciun semnal, până la ora asta nu m-a sunat nimeni din staff, să îmi spună că pleacă, ce se dorește. Nu. Toate informațiile le am și eu prin intermediul presei, nu am văzut declarația inițială, am citit-o. Pe de altă parte, știți foarte bine că după ultimele 7 meciuri, după fiecare meci avem acest discurs al lui, că pleacă. Am și spus asta public, că m-a deranjat. Dacă cineva are ceva cu cineva din club, trebuie să îi spună față în față.

Data trecută, când au fost anumite decizii care s-au expus în spațiul public, i-am amendat pe amândoi (n.r. pe Rădoi și Cârțu). Nu este acceptabil să ne expunem în spațiul public problemele. În momentul ăsta domnul Rădoi a fost nociv pentru club, cu aceste declarații. Trebuie să o luăm de la 0. Tot ce am încercat să facem cu domnul Rădoi s-a întors împotriva noastră. Markovic a doua zi (n.r. după ce a fost exclus din lot de Rădoi) avea botezul copilului,am fost invitat, am refuzat să mă duc tocmai să nu se creadă că le țin partea jucătorilor. Îmi pare rău, sunt extrem de trist, de dezamăgit, s-au făcut toate eforturile ca domnul Rădoi și staff-ul lui să reusească”, a spus Rotaru la Digi Sport.

Urmăriți Playsport.ro și pe