Denis Haruț a semnat cu FCSB! Toate detaliile mutării și prima declarație a fotbalistului

Gabriel Eșanu 09.01.2021, 23:03
Denis Haruț a semnat cu FCSB! Toate detaliile mutării și prima declarație a fotbalistului

Denis Haruț este noul fotbalist al celor de la FCSB. Fundașul care împlinește 22 de ani peste o lună a semnat contractul cu ilfovenii sâmbătă seară, la baza din comuna Berceni. FC Botoșani va încasa 700.000 de euro în schimbul lui Haruț și păstrează și 20 de procente dintr-un viitor transfer.

Denis Haruț a semnat cu FCSB, iar FC Botoșani primește 700.000 de euro plus 20 de procente dintr-un viitor transfer

Fotbalistul spune că este dispus să joace pe orice post i se va cere la FCSB, inclusiv cel de fundaș central. Deși are doar 1,80 metri înălțime, o statură mult sub media pentru acest post. Dar o asemenea măsură ar putea fi necesară, în condițiile în care echipa lui Anton Petrea are în continuare mari probleme de efectiv la nivelul fundașilor centrali. La FC Botoșani, Denis Haruț era folosit ca fundaș dreapta.

„Au mai fost câteva detalii de pus la punct. Mă bucur că am rezolvat. Este un moment foarte important pentru cariera mea. Am trăit cu intensitate aceste momente. Mă bucur că acum totul este ok. E un pas înainte în cariera mea. Sper să arăt ce am demonstrat și la Botoșani. Sunt pregătit să joc pe orice post, încerc să-mi fac treaba indiferent undeva voi juca. Sper să nu dezamăgesc.

Mă simt mai bine pe poziția de fundaș central. Aștept cu nerăbdare să încep. Marius Croitoru mi-a spus să fac ce simt eu și că e un pas mare în cariera mea. Nu am teamă de critici. Sunt foarte puternic. Mă bucur că roadele muncii mele se văd acum”, a declarat Denis Haruț, conform ProSport.

Denis Haruț este cotat la 1 milion de euro, conform Transfermarkt.de. A jucat 12 partide pentru FC Botoșani în prima parte a sezonului de Liga 1. Mai are și două meciuri în preliminariile Ligii Europa, plus un meci în Cupa României. În luna septembrie a debutat pentru reprezentativa U21 a României și a strâns cinci selecții între timp. A și marcat un gol, în partida cu Malta. Și Adrian Mutu l-a folosit ca fundaș dreapta la naționala de tineret.

„Au mai existat oferte pentru mine şi din ţară şi din străinătate. Nu pot să spun de unde. Am discutat şi cu Marius Croitoru şi cu familia mea, iar decizia mea a fost aceasta. Eu am foarte multă încredere în mine, nu mă duc cu teamă la FCSB şi sunt foarte ambiţios. Nu mă gândesc la criticile patronului, nu am această problemă”, a spus Denis Haruț, potrivit Telekom Sport.

Urmăriți Playsport.ro și pe