Desfășurător cu averea lui Ion Țiriac. The Sun a făcut o radiografie a comorii pe care stă magnatul României

Ștefănescu Dragoș / 21.01.2022, 07:13
Desfășurător cu averea lui Ion Țiriac. The Sun a făcut o radiografie a comorii pe care stă magnatul României

Ion Țiriac este unul dintre cei mai bogați români, dar și o figură marcantă a lumii afacerilor din întreaga lume. Recent, The Sun a făcut o radiografie a comorii pe care stă magnatul României.

Ion Țiriac, în atenția presei internaționale

Ion Țiriac (82 de ani) este unul dintre magnații României, dominând în ultimii ani în topul celor mai bogați români. De-a lungul anilor, fostul mare tenismen a devenit o figură marcantă a lumii afacerilor la nivel mondial.

Recent, averea uriașă a lui Ion Țiriac a atras din nou atenția jurnaliștilor din străinătate. Cei de la The Sun i-au dedicat un amplu articol afaceristului român. Jurnaliștii englezi au analizat în cele mai mici detalii pașii pe care i-a urmat Țiriac în cariera sa de succes în lumea afacerilor.

Jon Boon, autorul știrii despre Țiriac, a găsit un titlu cât se poate de sugestiv: ”Mingea de bani. Legenda tenisului, Ion Țiriac, are de patru ori mai mușți bani decât Federer și are câștiguri nete mai mari decât Messi și Ronaldo la un loc”.

Radiografia comorii pe care stă Ion Țiriac

Ion Țiriac a cunoscut gloria în tenisul mondial mai ales în proba de dublu. Alături de bunul său prieten Ilie Năstase au format o echipă fantastică. Celebrul duo a câștigat turneul de la Roland Garros în 1970. Cei doi au mai bifat trei finale de Cupa Davis toate pierdute în fața echipei SUA. Ion Țiriac a obținut performanțe deosebite și la simplu. El a ajuns în top 10 mondial și a fost foarte aproape să-l învingă la Roland Garros pe marele Rod Laver.

În cariera sa prodigioasă Ion Țiriac a câștigat 22 de turnee la dublu dar și 5 titluri la simplu. În ciuda performanțelor obținute în tenis, Țiriac a adunat de-a lungul carierei numai 150.000 de lire sterline (180.000 de euro). În schimb, el a fost extrem de inspirat în afaceri, devenind miliardar.

Din afaceri, a adunat o avere care se crede că este de aproximativ 1.2 miliarde de lire sterline (1.44 miliarde de euro). Prin licențiere inteligentă, prin înființarea primei bănci private din România și înființarea unor firme de rretail, asigurări, leasing auto și companii aerieni, banii au început să intre. Așa a devenit Țiriac cel mai bogat sportiv din lume”, anunță sursa citată.

În articolul din The Sun se amintește și de turneele de la Stuttgart, Hanovra și Madrid, pe care le-a deținut miliardarul român. În 2005, averea lui  Ion Țiriac era estimată la 650 de milioane de lire sterline  (780 de milioane de euro). Între timp, averea magnatului român s-a dublat datorită investițiilor inspirate.