Manevra prin care miliardarul Ion Țiriac și-a terminat studiile: „În patru luni am făcut doi ani și am luat și examenul”

Ștefănescu Dragoș / 16.08.2022, 09:48
Manevra prin care miliardarul Ion Țiriac și-a terminat studiile: „În patru luni am făcut doi ani și am luat și examenul”

Ion Țiriac este unul dintre cei mai de succes oameni de afaceri din România. Miliardarul a avut însă mai  întâi o carieră prolifică în tenis. În urmă cu ceva timp, Țiriac a povestit că în adolescență neglija școala în detrimentul sportului. El a dezvăluit cum a reușit totuși să-și termine studiile.

Cum și-a terminat Ion Țiriac studiile. „În patru luni am făcut doi ani și am luat și examenul”

Ion Țiriac este unul dintre cei mai de succes oameni de afaceri din România. Fostul mare tenismen a reușit să strângă o avere colosală, care l-a propulsat în topul celor mai bogați oameni din lume. Înainte de a deveni un prolific om de afaceri, Ion Țiriac a avut o carieră de succes în tenis. Acesta a jucat la cel mai înalt nivel, atingând culmile gloriei în sportul alb.

În urmă cu ceva timp, Ion Țiriac a povestit că în adolescență neglija școala în detrimentul tenisului. Omul care l-a îndrumat să-și termine studiile a fost Ioan Gheorghe Maurer, fost prim-ministru în vechiul regim comunist. Țiriac a dezvăluit și modul prin care a reușit să termine școala. El a fost ajutat să facă doi ani de liceu și să-și dea și bacalaureatul în doar câteva luni.

Pot să-mi exprim încă o dată public recunoştinţă în faţa familiei Maurer. Cum la o vârstă foarte fragedă am început să joc tenis cu dumnealui, ştia situaţia mea.

La un moment dat, m-am dus la cadre la Ministerul Tineretului şi Sportului şi mi-au spus: Domnule, dumneata nu mai ai paşaportul. Eu am reacţionat: Sunteţi nebuni?Eu mâine trebuie să plec la Moscova, spuneţi-le şefilor. Cum să nu am eu paşaport, ce, am omorât pe cineva?!

Maurer dăduse ordin să-mi ia paşaportul până termin liceul. Ei, în patru luni de zile am terminat şi a IX-a şi a X-a şi Bacalaureatul. Si pe urma mi s-a spus: Uite paşaportul, dar ce facultate vrei să faci?”, a declarat Ion Ţiriac la Pro TV.

Ion Țiriac, o carieră de succes în tenisul profesionist

Ion Țiriac a cunoscut gloria în tenisul mondial mai ales în proba de dublu. Alături de bunul său prieten Ilie Năstase au format o echipă fantastică. Celebrul duo a câștigat turneul de la Roland Garros în 1970. Cei doi au mai bifat trei finale de Cupa Davis toate pierdute în fața echipei SUA.

Ion Țiriac a rămas în memoria iubitorilor de tenis drept un excelent jucător de dublu. Dar și performanțele sale la simplu nu sunt de uitat. El a ajuns în top 10 mondial și a fost foarte aproape să-l învingă la Roland Garros pe marele Rod Laver. În cariera sa prodigioasă Ion Țiriac a câștigat 22 de turnee la dublu dar și 5 titluri la simplu.