Despărțire de ultimă oră la Dinamo. Anunțul făcut de Dusan Uhrin

Ștefănescu Dragoș 31.03.2022, 12:58
Despărțire de ultimă oră la Dinamo. Anunțul făcut de Dusan Uhrin

Dinamo va juca vineri seară împotriva celor de la Chindia Târgoviște în runda a treia a play-out-ului Ligii 1. Înaintea acestei partide, Dusan Uhrin a anunțat plecarea unui jucător din ”Ștefan cel Mare”.

Dusan Uhrin a anunțat plecarea de la Dinamo a lui Nikolaos Kainourgios

Vineri seară, Dinamo va avea un meci dificil în deplasare cu cei de la Chindia Târgoviște. Partida face parte din runda cu numărul trei a play-out-ului Ligii 1. Cele două echipe se află în luptă directă pentru salvarea de la retrogradare.

În cadrul conferinței de presă ce precede partida de la Târgoviște, Dusan Uhrin a anunțat plecarea lui Nikolaos Kainourgios din ”Ștefan cel Mare”. Contractul fundașului grec urma să expire în iunie 2022. El a fost adus la Dinamo de către Mircea Rednic, dar nu intra în calculele lui Uhrin. În această situație, Kainourgios doar se antrena în ”Ștefan cel Mare”, având un salariu de 4.000 de euro pe lună.

Kainourgios a plecat. Din ce știu, luni a întrerupt contractul”, a spus Uhrin.

La începutul anului, Kainourgios i-a anunțat pe conducătorii lui Dinamo că poartă negocieri cu un club din străinătate și va pleca din România. Până la urmă mutarea nu s-a concretizat și grecul a rămas în ”Ștefan cel Mare”, unde se antrena separat cu Marko Nunic.

Vine când vrea, practic, e de capul lui. Nu-i interzice nimeni să sosească la Săftica, cu toate că în cea mai mare parte se antrenează separat. Oricum, pontează ziua de lucru, timpul trece, leafa merge”, spuneau jucătorii lui Dinamo, pentru Gsp.ro.

Dinamo are un nou preparator fizic

Preparatorul fizic al lui Dinamo, Cristi Sandu, a plecat din ”Ștefan cel Mare” pe fondul problemelor fizice dese avute de mai mulți fotbaliști. Plecarea acestuia a venit într-un moment foarte greu pentru roș-albi. Echipa lui Dusan Uhrin urmează să joace în următoarele trei etape cu Chindia Târgoviște, FC U Craiova 1948 și CS Mioveni. Cele trei sunt echipele cu care „câinii” se luptă teoretic pentru obținerea salvării directe de la retrogradare.

Conducerea lui Dinamo s-a mișcat însă rapid și a ajuns la un acord cu Marius Dima. Acesta a mai lucrat în ”Ștefan cel Mare”, în mandatul lui Eugen Neagoe. Dima a părăsit echipa roș-albă în vara anului 2019, când Neagoe a fost înlocuit cu Dusan Uhrin. Ulterior, a lucrat o perioadă la FCSB. Dima a avut o colaborare fructuoasă și la echipa națională a României în perioada în care Victor Pițurcă era selecționer. În Liga 1 a bifat nu mai puțin de 10 cluburi în cadrul cărora a activat pe acest post.