S-a enervat Dusan Uhrin la conferința de presă. Antrenorul lui Dinamo a refuzat să vorbească despre vina lui în retrogadarea echipei

Ștefănescu Dragoș / 30.05.2022, 11:07
S-a enervat Dusan Uhrin la conferința de presă. Antrenorul lui Dinamo a refuzat să vorbească despre vina lui în retrogadarea echipei

Duminică seară, Dinamo a remizat cu U Cluj în returul barajului pentru menținere/promovare în Liga 1. Formația alb-roșie a pierdut cu scorul general de 1-3 și astfel a retrogradat în Liga a 2-a. La finalul partidei, Dusan Uhrin a fost extrem de supărat. Tehnicianul a evitat să vorbească despre vina sa în dezastrul din Ștefan cel Mare.

Dusan Uhrin nu a vrut să vorbească despre vina lui în retrogradarea lui Dinamo. ”Nu vreau să vorbesc acum despre vina mea”

Duminică seară, Dinamo a remizat cu U Cluj în Ștefan cel Mare, scor 1-1, în returul barajului de menținere/promovare în Liga 1. În meciul tur clujenii câștigaseră cu 2-0. Astfel, în urma dublei manșe, Dinamo a retrogradat în Liga a 2-a, pentru prima dată în istoria sa.

La finalul partidei din Ștefan cel Mare, Dusan Uhrin a fost extrem de supărat. Tehnicianul a evitat să vorbească despre viitorul lui Dinamo dar și despre vina sa în această retrogradare rușinoasă.

E o situație incredibilă. Sunt foarte trist pentru asta, pentru că am crezut astăzi că vom trece și vom păstra Dinamo în prima ligă. Trebuie să ne gândim ce vom face pe viitor. Dacă schimbi atâția jucători și antrenori, e aproape imposibil să te gândești la viitor. Îmi pare foarte rău pentru suporteri.

Dacă vorbesc doar despre aceste două meciuri, am pierdut meciul din Cluj și cred că a fost greu să revenim. Trebuie să mă gândesc. Sunt foarte supărat acum, mi-e greu să răspund la întrebări.

(n.r. întrebat dacă regretă decizia de a reveni la Dinamo) Aș lua aceeași decizie, pentru că am vrut să ajut Dinamo. Nu am reușit și asta e rău pentru mine.

Nu vreau să vorbesc acum despre vina mea. Întrebaț-i pe alții. Sunt și eu vinovat, da, asta e. (n.r. suporterii sunt foarte supărați) Sunt și eu supărat de asemenea, nu pot să vorbesc.

Nu cred că asta este o întrebare pentru mine (n.r. cea despre viitorul lui Dinamo). Nu am fost niciodată într-o situație ca asta, atât de rea, în cei 25 de ani de antrenorat, să retrogradez din prima ligă.

Nu am contract pentru sezonul viitor. Nimeni nu a vorbit cu mine dacă voi rămâne sau nu în liga a doua”, a spus Dusan Uhrin.

Cornel Dinu, ironii pe seama retrogradării lui Dinamo. Propunerea inedită făcută de legendarul dinamovist

Retrogradarea lui Dinamo în Liga a 2-a a căzut ca un trăsnet peste întreaga suflare alb-roșie. Cornel Dinu a comentat în stilul său pe seama retrogradării echipei sale de suflet. Legendarul dinamovist a făcut chiar câteva ironii pe seama deszastrului sportiv din Ștefan cel Mare.Dinu le-a propus celor de la FRF să mărească numărul de echipe din prima ligă, astfel Dinamo ar evita din nou retrogradarea.

Acum 2 ani, s-au făcut din 14-16 echipe. Să se facă 18 echipe şi să se salveze din nou Dinamo… glumesc. Ceea ce s-a petrecut în seara asta este efectul ultimilor ani. Acum este doar un efect, cauzele sunt mult mai vechi. Am să spun faptul că în fotbalul românesc există o triadă de apucături, le-aş spune eu.

Sigur, Dinamo a trecut şi printr-o perioadă nefastă. A fost nenorocirea asta, cu spaniolii. Faptul că nu a existat niciun cap limpede care să conducă. S-a ajuns la un administrator judiciar, care e un om care încearcă să îşi facă meseria. În ziua de azi, dacă te apuci să spui adevărul, eşti imediat blamat.

Nu ştiu ce se va întâmpla cu Dinamo, cert este că atunci când au fost ascultate nişte sfaturi de la oameni care ştiu ce înseamnă Dinamo, care ştiau ce e cu fotbalul şi ştiu de exemplu că o concepţie de joc se poate pregăti dacă lucrezi 10-12 ore într-un ciclu săptămânal, în diverse combinaţii, dacă ele sunt pe benzile din zona centrală, dar o astfel de concepţie de joc devine cu adevărat eficientă după 8 luni de zile”, a spus Cornel Dinu, conform Orange Sport.