Destinație surpriză pentru Jocurile Olimpice din 2032! A câștigat concursul de dosare fără concurență

Bordei Radu / 21.07.2021, 21:15
Destinație surpriză pentru Jocurile Olimpice din 2032! A câștigat concursul de dosare fără concurență

Destinație surpriză pentru Jocurile Olimpice din 2032! Nici nu a început ediția de la Tokyo, dar deja se știu gazdele următoarelor 3 ediții.  Acest lucru este o premieră în cei 125 de ani de istorie a competiție, niciodată nu s-au luat astfel de decizii, așa de repede. Șefii forului internațional au decis, totuși, să schimbe politica. Pandemia de coronavirus a dat peste cap întreaga lume, iar sportul a fost și el lovit dur.

Dar acesta nu a fost singurul motiv pentru care s-a ajuns la o asemenea soluție. Costurile din ce în ce mai ridicate au început să sperie foarte multe țări care ar fi dorit să organzieze un asemenea eveniment. Pierderile suferite de Grecia și Brazilia, au constituit un semnal de alarmă pentru multă lume.

Destinație surpriză pentru Jocurile Olimpice din 2032! A câștigat concursul de dosare fără concurență

Se știa deja că următoarea ediție, din 2024, va avea loc la Paris. Apoi, în 2028, Jocurile Olimpice vor fi găzduite de metropola americană, Los Angeles. Acestea au fost marile orașe care au câștigat organizarea celei mai importante competiții sportive din lume. Cu toate acestea, a venit și o veste șoc. Comitetul Olimpic Internațional a decis și cine va organiza ediția din 2032.

Olimpiada se va întoarce în Australia, dar nu la Melbourne sau Sydney. Brisbane va fi orașul care a câștigat această onoare. Este adevărat că nici nu a fost foarte dificil. Australienii au fost singurii care au depus dosarul de organizare. De aceea, organizatorii n-au avut de ales și au mers pe această variantă.

Astfel, organizatorii Jocurilor, speră ca cei care vor găzdui Turneul Olimpic să aibă timpul necesar pentru organizare, să nu fie nevoiți să facă sacrificii imense, cum s-a întâmplat la Atena sau Rio de Janeiro.

Emoții mari pentru Ediția de la Tokyo. Olimpiada se poate anula în orice moment

Deocamdată toată lumea așteaptă cu sufletul la gură să înceapă Olimpiada de la Tokyo. vineri va avea loc festivitatea de premiere, dar lucrurile sunt departe de a fi clare. Mulți japonezi sunt supărați că guvernul nu a anulat Olimpiada, deși țara încă se confruntă cu multe cazuri de coronavirus. Deja o parte de sportivi au fost depistați pozitiv și vor rata jocurile.

Organizatorii nu exclud chiar anularea competiției, ceea ce ar reprezenta o lovitură financiară uriașă pentru organizartori, dar și pentru sportivi. Aceștia au așteptat 5 ani pentru șansa lor la glorie. Românii vor avea emoții începând chiar de joi, când joacă naționala lui Rădoi. Tricolorii vor întâlni Honduras, de la 14:00, ora României