Detalii de ultimă oră. Chiricheș este OUT! Care e lotul României pentru meciul cu Liechtenstein

Moldoveanu Camelia / 14.11.2021, 12:33
Detalii de ultimă oră. Chiricheș este OUT! Care e lotul României pentru meciul cu Liechtenstein

Mirel Rădoi s-a decis în privința lotului final pentru meciul cu Liechtenstein. Enes Sali, atacantul de la Farul de doar 15 ani a prins un loc pe tabloul final. Din nefericire, Vlad Chiricheș, căpitanul echipei naționale, este marele absent.

Liechtenstein – România este live astăzi, de la ora 19:00, pe PlaySport.ro în format LIVETEXT. În același timp, partida poate fi urmărită la PRO TV și Radio România Actualități.

Mirel Rădoi a decis lotul final pentru partida cu Liechtenstein. Chiricheș este OUT

Chiar în ziua în care împlinește 32 de ani, Vlad Chiriceș a primit o veste extrem de proastă. Căpitanul echipei naționale a României a fost exclus din lot pentru meciul cu Liechtenstein din cauza unei suprasolicitări musculate din meciul cu Islanda.

Selecționerul Mirel Rădoi a ales lotul final pentru meciul de azi, absența lui Vlad Chiricheș fiind cauzată de o suprasolicitare musculară la nivelul coapsei stângi pe care căpitanul tricolorilor a acuzat-o după partida cu Islanda. În acest condiții, pentru a nu risca o accidentare mai gravă, staff-ul medical împreună cu staff-ul tehnic al naționalei au decis ca Vlad să nu fie folosit azi.”, a fost anunțul de pe pagina oficială FRF.

Lotul României pentru meciul cu Liechtenstein
Lotul României pentru meciul cu Liechtenstein

Enes Sali, surpriza din lotul României cu Liechtenstein

Cu toate că s-a speculat mult asupra introducerii lui Enes Sali printre cei 23 de jucători ai lotului final, Mirel Rădoi a surprins iar. Puștiul de 15 ani are șanse să devină cel mai tânăr fotbalist care debutează la națională.

În toată această perioadă am adunat informații despre jucătorii care la 15 ani au avut impactul pe care îl are Sali la nivelul fotbalului românesc. Ne-am raportat la Gică Hagi, la Ilie Balaci, la Nicolae Dobrin, la Sorin Cârțu și alții. De asemenea, ne-am interesat cum arătau la vârsta lui Sali jucători la feI de talentați, precum Ianis Hagi, Cicâldău, Moruțan, Man, Florinel Coman, Florin Tănase.

Până la urmă ne-a ieșit că niciunul nu a avut impactul așa de mare cum l-a avut Sali la vârsta lui. Asta înseamnă că este un talent pe care România, în momentul de față, din punctul meu de vedere, nu-și poate permite să-l piardă”, a explicat Mirel Rădoi.

„Tricolorii” au probleme după meciul cu Islanda

Mirel Rădoi a dezvăluit în cadrul ultimei conferinței de presă că naționala României are mai multe probleme de lot pentru duelul cu Liechtenstein de duminică seară. Printre cei despre care spunea în urmă cu puțin timp că ar putea fi indisponibili se număra și căpitanul Vlad Chiricheș. De asemenea,   Florin Tănase și Răzvan Marin au și ei probleme.

De menționat este faptul că toți trei au început încă din primul minut în partida cu Islanda de joi. În cazul lui Chiricheș și Tănase, Mirel Rădoi spune că este vorba despre oboseală, în timp ce Răzvan Marin a suferit o mică accidentare.

Vor fi schimbări, din punct de vedere fizic avem probleme. E o stare de oboseală la Chiricheș și la Tănase, o mică problemă medicală la Răzvan Marin, dar nu sunt în imposibilitatea de a juca.

Va trebui să fim proaspeți, așa că vor fi schimbări, nu știu să vă spun câte.

Despre partitura veți afla mâine seară. Este important modulul de joc cu care începem, dar mai importantă este dinamica jocului”, a explicat Mirel Rădoi.