Detalii din vestiarul FCSB-ului. Cum i-a cucerit Mihai Pintilii pe jucători

Radu Bordei 18.01.2023, 17:24
Detalii din vestiarul FCSB-ului. Cum i-a cucerit Mihai Pintilii pe jucători

Mihai Pintilii pare să fie principalul avantaj al FCSB-ului în lupta pentru titlu din acest sezon. Fostul mijlocaș a adus liniștea în vestiar și rezultatele s-au văzut, la finalul anului trecut. O serie de victorii, începută la derby-ul Rapid, a readus pe bucureșteni chiar în lupta la titlu.

Mihai Pintilii, liderul din vestiarul FCSB. „Ne ajută foarte mult”

Omul de pe banca vicecampioanei a cucerit vestiarul, mai ales că este alături de jucători de mai mulți ani. Devenit antrenor interimar, după plecarea lui Dică, tehnicianul de 38 de ani a stabilziat echipa și a obținut rezultate foarte bune. Eșecul cu CFR nu le-a schimbat mintea lui Gigi Becali și Mihai Stoica, convinși că acesta este cel mai bun om pentru echipă. Și jucătorii îl apreciază foarte mult pe fostul mijlocaș. În cadrul unei conferințe de presă, Adrian Șut l-a lăudat pe Pintilii. 

El ne ajută foarte mult, discută cu noi, ne dă sfaturi la toți. Pe mine mă ajută foarte mult, mai ales că ce îmi cere a făcut și el pe teren. Era un adevărat lider pe teren, îmi plăacea agresivitatea lui, aș vrea să fiu și eu ca el, a comentat unul din jucătorii cei mai buni ai vicecampioanei.

Gabi Balint îl împinge părintește pe Pintilii către școală

Gabi Balint le ia partea celor de la FRF în disputa cu antrenorii care activează în Superliga fără să dețină Licența UEFA Pro și, implicit, ultimul discurs pe care l-a avut a ajuns să se concentreze în jurul lui Mihai Pintilii.

Cu Mihai Pintilii pe bancă, FCSB a câștigat 6 din totalul de 7 meciuri pe care le-a jucat în Superliga. Singura înfrângere a venit împotriva campioanei CFR Cluj, pe 15 decembrie 2022, scor 0-1.

Gabi Balint este de părere că Pintilii nu a demonstrat că merită să fie antrenor principal la FCSB și îl trimite să își termine studiile dacă vrea să își atingă obiectivele:

Școala de antrenori e foarte importantă, se învață lucruri bune. Sunt lectori care vin de afară, care te învață. Trebuie să studiezi! Nu merge doar „Am jucat fotbal, sunt aproape de jucători, mai facem două-trei grătare în timpul liber”. Nu e suficient să ai doar experiență fotbalistică!

Nu poți să ai performanțe așa! Ai performanțe doar pe moment. Stai așa, că sunt doar șapte meciuri (n.r. – ale lui Mihai Pintilii ca antrenor la FCSB). Dacă duci echipa în play-off e o mare performanță? Au mai fost echipe în play-off, Sepsi, Mediaș, Clinceni.

Trebuie să vedem situația „a la longue”. Așa sunt și jucători care explodează, apoi dispar. Croitoru, Prepeliță, au demonstrat, dar trebuie să demonstreze în continuare, a declarat Gabi Balint, la Digi Sport.

Urmăriți Playsport.ro și pe