Susținere pentru Mihai Pintilii. Marius Croitoru își amintește de un moment greu din cariera sa

Robert Zanfir 17.01.2023, 22:12
Susținere pentru Mihai Pintilii. Marius Croitoru își amintește de un moment greu din cariera sa

Marius Croitoru (42 de ani) îl susține pe Mihai Pintilii (38 de ani) în scandalul licențelor din fotbalul românesc. Antrenorul lui FC Argeș are numai cuvinte de laudă pentru tehnicianul „sub acoperire” al celor de la FCSB.

Iată că fotbalul românesc și-a propus să răspundă la o întrebare… fără răspuns. Ce a fost întâi, oul sau găina? Sau, după cum spune Marius Croitoru, carnetul bate licența sau licența bate carnetul? Cu sau fără licență, cu sau fără carnet, fotbalul românesc merge mai departe. Și are nevoie de antrenori. Cei mai mulți lucrează „sub acoperire”. Lucian Burchel, șeful școlii de antrenori s-a pus pe treabă.

„Argumentul” lui Marius Croitoru în susținerea lui Mihai Pintilii

Scandalul licențelor din fotbalul românesc a început la Playsport Live. Lucian Burchel a dezvăluit că Mihai Pintilii nu are dreptul să fie nici măcar antrenor secund. Între timp, bulgărele a luat-o la vale. Andrei Prepeliță, Marius Croitoru și Ilie Poenaru sunt printre cei suspendați deja. E și antrenorul din umbră al FCSB în pericol?

„Exact cum am fost şi eu, vă daţi seama că nu e uşor nici pentru el, e un antrenor tânăr, care vrea să antreneze, are rezultate. Văzând că se descurcă şi că are rezultate, a acceptat şi bine a făcut, aşa am început şi eu. E stâpăn pe el, are un lot bun, e la o echipă mare”, a declarat Croitoru pentru Orange Sport.

Marius Croitoru a început cursurile pentru carnetul de antrenor

Între timp, Marius Croitoru a decis să înceapă cursurile pentru carnetul de antrenor. „Eu, când am luat licența, clar că am întrebat dacă pot fi echivalate diplomele.

Nu știam atunci că nu poți antrena fără carnetul de antrenor, dacă ai licența. Până la urmă, carnetul bate licența sau licența bate carnetul? Nici până în momentul acesta nu înțeleg. Eu nu sunt de rea credință. Eu mai fac o dată cursurile pentru a obține dreptul de a antrena în România.

Toată nebunia aceasta m-a ajutat, mi-a dat posibilitatea să mă înscriu la CNFPA pentru a putea urma cursurile. Peste un an și o lună îmi pot lua carnetul”, a dezvăluit tehnicianul lui FC Argeș, la Digi Sport.

Mihai nu are nici calificare, nici licență UEFA. Chiar dacă ar avea licența UEFA B, tot nu ar putea sta ca antrenor principal. O va face când va avea calificare și apoi va urma cursul normal de licențiere, adică licența A și apoi PRO. Eu nu cred că cei de la FCSB vorbesc serios când îl consideră pe Pintilii antrenor interimar, noi nu avem nicio cerere în acest sens. UEFA i-a permis să stea pe bancă cu West Ham, dar regulamentele noastre nu permit așa ceva. Chiar am verificat, dar nu există nicio cerere din partea clubului FCSB. Nu știu cum a stat pe bancă, repet, nu există o cerere oficială din partea clubului.
Lucian Burchel, la Playsport Live.

Urmăriți Playsport.ro și pe